Lukić predložio humanitarnu utakmicu sa Novim Pazarom

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić zahvalio se fudbalskom klubu Novi Pazar na fer i sportskom odnosu tokom susreta u osmini finala Lav Kupa Srbije i predložio odigravanje prijateljske utakmice humanitarnog karaktera između te dve ekipe.

"Hvala na gostoprimstvu i domaćinskom odnosu, koji je uprkos takmičarskoj želji oba naša kluba bio iznad dešavanja na terenu", navodi se u Lukićevom pismu, koje je objavljeno na sajtu Zvezde.

"Vaš klub i Novi Pazar su na ovaj način pokazali da mogu biti ravnopravan učesnik u najjačem fudbalskom takmičenju Srbije u organizacionom i fudbalskom smislu", dodao je Lukić.

Predsednik Zvezde je rekao i da su crveno-beli spremni da ponovo gostuju u Novom Pazaru gde bi odigrali prijateljsku, humanitarnu utakmicu. Takođe, Lukić želi i da ekipi Novog Pazara bude domaćin u Beogradu.

"Korisnika, kao i vreme i mesto odigravanja utakmice, odredićemo zajedno sa opštinom Novi Pazar u narednom periodu... Ujedno vas pozivamo da kad god poželite budete dragi gosti FK Crvena zvezda zajedno sa vašim prvotimcima i svim mladim selekcijama", rekao je.

Zvezda je Novi Pazar pobedila sa 1:0, ali utakmicu nije obeležio rezultat, već Lukićev duks sa parolom "dok se zemlja oko sunca kreće" zbog koje je republički tužilac Slobodan Radovanović najavio prekršajnu prijavu i protiv predsednika crveno-belih i protiv samog kluba.

Lukić je negirao da je tom parolom, inače početkom navijačke pesme Zvezde prepevane na više načina, pozivao na nasilje.

Pogledajte još