Partizan mora da pobedi Orlean

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je naredni meč u Evroligi sa francuskim Orleanom rezultatski veoma bitan, ukoliko ekipa želi da se plasira među 16 najboljih u tom takmičenju.

Partizan sutra u 20.45 u hali "Pionir" dočekuje Orlean u trećem kolu Grupe B Evrolige.

"Francuzi su već pokazali da umeju da naprave iznenađenje, jer su se plasirali u Evroligu, u konkurenciji u kojoj se očkivalo da će proći italijanski Beneton", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Orlean ima ekipu koja zaslužuje respekt i koja pre svega igra dobro u odbrani.

"Dočekujemo ih sa problemima, jer se Dušan Kecman još nije oporavio od bolesti, a Petar Božić mora da pauzira zbog povreda mišića", rekao je Vujošević.

Trener Partizana istakao je da "crno-beli" moraju naredni meč da pobede, bez obzira na probleme.

"Nadam se da će bez obzira na preklapanje sa fudbalskom utakmicom između Partizana i Briža u Ligi Evropa, navijači umeti da se organizuju. Podrška treba i njima i nama", rekao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Aleksandar Rašić naglasio je da ekipu očekuje veoma važna utakmica, koja dolazi posle dva poraza u Evroligi.

"Trudićemo se da pobedimo pred domaćim navijačima, jer nam je to važno zbog rezultata, ali i samopouzdanja", rekao je Rašić i dodao da nije zadovoljan kako igra u ovoj sezoni: "Nadam se da ću odigrati bolje i voditi ekipu kako se od mene očekuje".

Košarkaši Partizana trenutno zauzimaju peto mesto u Grupi B Evrolige sa dva poraza, dok je Orlean šesti takođe sa dva poraza.

Pogledajte još