Vreme je da prekinemo crnu seriju u Evropi

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Parizana Goran Stevanović ocenio je da je duel sa belgijskim Brižom prava prilika da se prekine crna serija poraza njegove ekipe u Evropi.

"Posle dve pobede u prvenstvu i jedne u kupu, utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju i u pobedničkoj seriji. Ipak, ponovo nam dolazi evropska utakmica koje su nas obično vraćale korak, dva unazad. Mislim da je sada vreme da se prekine ta crna serija", rekao je Stevanović na današnjoj konferenciji za novinare.

"Nemamo pravo ništa da obećavamo, igramo se rečima, ali sam siguran da ćemo učiniti sve, jer igramo za čast kluba. Siguran sam i da nećemo postiđeni izaći sa terena, a nadam se da će nas navijači ispratiti aplauzom", kazao je on.

Stevanović je ocenio da njegova ekipa neće biti u prednosti zbog toga što će Briž igrati sa imperativom pobede.

"Teoretski, i mi možemo do drugog kruga, a i naše breme nije malo, jer Partizan nije navikao da ovoliko dugo igra bez pobede", rekao je Stevanović.

Partizan je poslednji put u grupnim fazama takmičenja u Evropi pobedio u jesen 2004. godine.

Stevanović je dodao da očekuje da na sutrašnjoj utakmici dobru
partiju pruži Almami Moreira, koji je prethodno dobio sedam dana
pauze.

"Moreiri je trebala psihološka pauza. Stalno smo u kontaktu, obojica znamo u čemu je problem i očekujem da on zablista jer je on naš najbolji igrač kad je pravi", kazao je on.

Stevanović na sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na napadača Klea, koji se povredio prošlog vikenda u prvenstvenom meču sa Napretkom.

"Za Briž neće igrati Hefkens, a vraća im se Sonk, koji pravi razliku. U prvom meču su bili bolji u skoku, ali sada ćemo naći ravnotežu i bićemo bolji. Briž je u prvom meču igrao približno maksimumu, a mi nismo pokazali kvalitet u napadu", naveo je on.

Igrač sredine terena Partizana Ljubomir Fejsa izjavio je da očekuje tešku utakmicu i prvu pobedu "crno-belih" u Grupi J Lige Evropa.

"Očekujem tešku i jaku utakmica, ali vreme je za prve bodove uz pomoć navijača, izaći ćemo podignute glave. Inače se ne kladim, ali slobodno stavite pare za nas", poručio je Fejsa.

Partizan je poražen u dosadašnje tri utakmice Grupe J Lige Evropa, a u poslednjem meču izgubio je u Brižu sa 0:2.

Sutrašnja utakmica četvrtog kola Lige Evropa igra se od 21.05 na stadionu Partizana u Humskoj.

Pogledajte još