IMAJTE STILA NA POSLU: Evo kako treba da izgleda poslovna žena

Ovo su odevne kombinacije koje nikako ne smete da nosite na poslu.

1. Ne nosite prljavu ili izgužvanu odeću

Kada krenete na posao, proverite da li vam je odeća usklađena. Vodite računa o tome da se na vašoj odeći ne nađe fleka, jer vaša odeća treba uvek da bude čista i ispeglana. Takođe, vaša kosa i nokti treba da budu čisti, i uvek nosite obuću koja je u dobrom stanju.

2. Ne nosite odeću koja previše otkriva

Mini suknje, majice sa dubokim dekolteom, ili košulje sa otkopčanim dugmetom više ne bi trebalo da budu kombinacija koju ćete nositi na poslu. Ljudi mogu stvoriti pogrešno mišljenje o vama, kao o nekome ko nije dovoljno profesionalan, a takvo je mišljenje kasnije teško promeniti.

3. Ne nosite previše obične stvari

Ukoliko ne volite poslovna odela, dozvoljeno je da na posao dolazite u opuštenijoj varijanti. Ali, zapitajte se koliko je to opušteno. odeću koju nosite kad idete u šetnju ili u kojoj odlazite sa drugaricama na kafu, treba izbegavati na poslu.

4. Ne nosite majice sa uvredljivim porukama

Ako vam je dozvoljeno da dolazite na posao u majicama sa natpisima, vodite računa da nisu uvredljivi za druge. svakako, ovakve natpise bi trebalo da izbegavate generalno, ne samo na poslu.

5. Ne nosite previše šljašteću odeću

Kada idete u klub, odeća sa puno šljokica je sasvim u redu. Ipak, ovakve delove odeće izbegavajte na poslu jer ne odaju utisak da ste ozbiljna osoba.

6. Ne nosite previše parfema

Posebno ukoliko su u pitanju jaki mirisi, potrudite se da ne preterate sa njima. Na poslu se uvek može naći osoba kojoj takvi mirisi smetaju, čime ćete učiniti da se ona oseća neprijatno.

Pogledajte još