NAJMANJE NAS NERVIRAJU: 6 najboljih sportskih komentatora na srpskim televizijama

Uprkos tome što sve znamo najbolje, mora se priznati kako drastično skočio kvalitet komentarisanja sportskih događaja u poslednjih nekoliko godina. Osim što dobro pripremljeni ulaze u komentatorske kabine, većina ih se bavila sportom, što je veoma važno za shvatanje suštine igre. Izdvojili smo šestoricu komentatora koji znaju dobro svoj posao i najmanje nas nerviraju.

Slobodan Šarenac (RTS)

Kao nekadašnji košarkaš odlično poznaje igru. Prvi je u prenose košarkaških utakmica doneo stručne termine kao što su “roling”, “pick n roll” i “fadeaway”. Ponekad kad prenosi utakmice reprezentacije i Partizana ponese ga emocija, ali ume i u takvim situacijama da se iskontroliše.

Radoslav Simić (RTS)

Još jedan novinar/komentator za ponos Sportske redakcije RTS-a. Nikad pretenciozan, uvek precizan i jasan. Ne lupeta i na sve događaje koje prati dolazi odlično pripremljen.

Milan Bošković (B92)

Odličan novinar s izraženom verbalnom inteligencijom. Jedini je provblem što radi na B92, koji je sport gurnuo u treći plan zarad rijalitija i “atraktivnog” serisjkog i filmskog programa.

Nebojša Višković (Sport klub)

Najbolji komentator tenisa u Srbiji. Ubedljivo. Odličan je i u komentarisanju fudbala, ali u tenisu je jednostavno briljantan. Uspeo je da uradi ono što je malo kome pošlo za rukom - napravio je balans između plasiranja potrebnih informacija i logičkog praćenja toka meča ili utakmice.

Darko Plavšić (Sport klub)

Iako ponekad zvuči da mu je dosta svega i da se smrtno dosađuje, Darko je jedan od najboljih poznavalaca košarke. Nije loš i kad komentariše fudbal. Koristeći odmerene i inteligentne komentare svaki događaj čini interesantnijim nego što zapravo jeste.

Srđan Radojević (Sport klub)

Mada ponekad zna da optereti gledaoce velikom količinom informacija, važi za najboljeg poznavaoca košarke na ovim prostorima. Kao bivši igrač koji je prošao sve razvojne faze, ima košarku u malom prstu. Dinamičan, vaspitan i inteligentan, svaki sportski događaj komentariše visokoprofesionalnim stilom.

Slični članci
2 komentara
  1. ratko says

    O čemu pričate?
    G. Šarenac (Šarenica II) je uveo NEPISMENI izraz “Novih 24 sekunde”, a čovek je novinar RTS-a.

  2. Srle says

    Vladimira Mijaljevića treba ućutkati, a možda i odseći jezik da ne komentariše meč Đokovića jer je NEEEEVIĐENI BAKSUZ!!!!!

Ostavite komentar

Your email address will not be published.