Deset stvari koje treba da znate o ženskom ciklusu

Ovo je deset činjenica koje bi svaka žena trebalo da zna.

1.Prosečna devojčica dobija menstruaciju u dvanaestoj godini.

2. Prosečna žena u toku ciklusa izgubi nekoliko supenih kašika ili šoljicu krvi, što se, naravno, razlikuje od žene do žene.

3. Svi smo pomalo različiti. Neke žene dobijaju menstruaciju na 21 dan. Ipak, sasvim je normalno i da je dobijate znatno kasnije - na 35. dan. Kod nekih žena ona traje dva, a kod nekih i do sedam dana.

4. Možete da vežbate u ciklusu.Sve dokle god vežbanje nije neugodno ili bolno, slobodno se provozajte biciklom i bavite se fizičkim aktivnostima.

5. Neregularne menstruacije ne moraju uvek biti alarmantne. To se često dešava zbog stresa, ili naglog gubljenja težine. Ipak, u tim situacijama je pametno posetiti svog lekara.

6. Ponekad menstruacije mogu biti bolne kao i rani trudnički bolovi. Naravno, bol pri porođaju je znatno gori, ali je kod nekih žena menstrualni bol toliko jak, da ga porede sa njim. Ipak, to zavisi i od praga bola koji je kod svake žene drugačiji.

7. Mogućnost da ostanete trudne u ovom periodu je sasvim izvesna. Iako su šanse manje, zbog toga što su vam dani ovulacije tek za nekoliko dana, moguće je da ostanete u drugom stanju tokom menstruacije.

8. U toku ovih nekoliko dana, koliko menstruacija traje, vaš libido se povećava, te je to razlog zbog kojeg tada imate najveću želju za seksom.

9. Menstrualna krv je prava krv. To je ista ona krv koja će se pojaviti kada posečete prst ili koja curi kada vam krvari nos. Jedina razlika je što ova krv sadrži i maramice koje se ljušte iz materice.

10. Ne, neće vas napasti ajkula ukoliko plivate u okeanu u toku menstruacije. Tako nešto nije nikada bilo dokumentovano i predstavlja urbanu legendu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.