Beta od ministara traži zaštitu povodom napada medrese

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Novinska agencija Beta zatražila je od ministara vera i kulture Bogoljuba Šijakovića i Nebojše Bradića da reaguju povodom saopštenja novopazarske medrese "Gazi Isa-Beg" objavljenog u sredu, u kojem su Beta i njen radio Sto plus najgrublje i bez povoda napadnuti.

Beta se obratila dvojici ministara povodom saopštenja novopazarske medrese u kojem se, za tačne i precizne informacije u vezi sa gripom u Novom Pazaru, koje je objavila Beta i radio Sto plus u Novom Pazaru tvrdi da su "tendenciozno plasirane dezinformacije". U saopštenju medrese se, takođe, tvrdi da su te informacije "notorne laži", čiji je cilj "skrnavljenje ugleda Medrese" i "izazivanje panike kod učenika, roditelja i drugih pripadnika Islamske zajednice".

Beta je kod ministara protestovala i zbog teških optužbi Medrese na račun njenog dopisnika i direktora novopazarskog radija Sto plus Ishaka Slezovića.

Beta i Radio Sto plus objavili su u ponedeljak izjavu upravnika novopazarske bolnice Alana Kurpejovića da su dve osobe primljene u tu bolnicu sa "simptomima novog gripa", da jedan od pacijenata pohađa medresu u Novom Pazaru i da su uzorci krvi pacijenata prosleđeni Institutu Torlak, kako bi se utvrdilo da li su zaraženi virusom novog gripa.

Dan kasnije, u utorak i Beta i radio Sto plus objavili su izjavu doktora Kurpejovića da u Novom Pazaru nema potvrđenih slučajeva obolevanja od virusa novog gripa i da se dve osobe sa "sumnjivim simptomima osećaju bolje i da će tokom dana biti puštene na kućno lečenje".

I pored pokušaja, Beta nije uspela da razgovara sa direktorom novopazarske medrese Mustafom Fetićem, koji je saopštenje potpisao, kako bi od njega zatražila povlačenje netačnog saopštenja i izvinjenje.

Pogledajte još