Briž nije favorit na utakmici sa Partizanom

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Briža Adri Koster ocenio je da uprkos mišljenju navijača i dela javnosti, njegova ekipa nije favorit u duelu sa Partizanom u četvrtom kolu Lige Evropa.

"Iako svi to misle, ja se ne slažem sa ocenom da je Briž favorit. Sutrašnji meč će biti drugačiji od prvog duela sa Partizanom jer smo tada igrali na domaćem terenu. Ipak, i sutra želimo da ostvarimo zadovoljavajući rezultat", izjavio je Koster na konferenciji za novinare u Beogradu.

U utakmici trećeg kola Grupe J Lige Evropa, Briž je na svom stadionu savladao Partizan sa 2:0.

"Želimo da iskoristimo priliku da se kvalifikujemo dalje. Hoćemo da već sutra sve držimo u svojim rukama, bez obzira što će i dalje sve zavisiti i od drugih rezultata u našoj grupi", naveo je on.

Koster je dodao da sutra neće kalkulisati sa sastavom ekipe, bez obzira što Briž za vikend igra prvenstveni derbi protiv Standarda iz Liježa.

"Za vikend igramo sa Standardom, ali sutra neće biti kalkulacija. Oba meča su nam bitna, a prvi je duel sa Partizanom i, samim tim je značajniji", zaključio je Koster.

Fudbaler sredine terena Briža Karel Hererc, koji je svojevremeno igrao sa sadašnjim članom Partizana Almamijem Moreirom u Standardu, rekao je da očekuje težu utakmicu nego pre dve nedelje.

"Siguran sam da će nam biti drugačije nego pre 14 dana. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i da ostvarimo cilj. Ne smemo da ponovimo lošu igru kao protiv Šahtjora u prvom kolu. Želimo da idemo dalje i svesni smo odgovornosti", kazao je on.

Prema najavama iz belgijskog kluba sutrašnjoj utakmici u Beogradu prisustvovaće oko 200 navijača Briža.

Utakmica četvrtog kola Grupe J Lige Evropa između Partizana i Briža igra se sutra od 21.05 na stadionu u Humskoj. "Crno-beli" do sada nisu osvojili bodove u grupi, dok Briž ima četiri boda.

Ekipa Briža do sada je samo jednom igrala u Beogradu, pre 22 godine, kada je poražena od Crvene zvezde sa 3:1.

Pogledajte još