6 stvari koje nikako ne smete da radite kada skidate šminku

Ovo su greške koje činite kada uklanjate šminku.

1. Ne ostavljate jastučiće da se natope. Ukoliko šminku skidate tako što natopljenim tuferima samo trljate kožu na vašem licu, činite to pogrešno. Trebalo bi da ih ostavite 20 do 30 sekundi na licu, kako bi koža mogla da upije losion.

2. Koristite vatu. Pogrešno je koristiti vatu kako biste uklonile šminku, jer se često dešava da vlakna iz vate ostanu na licu ili dospeju do oka, što može izazvati svrab ili iritaciju.

3. Ne vezujete kosu dok skidate šminku. Iako deluje izuzetno banalno, dosta žena uopšte ne sklanja kosu sa lica dok uklanja šminku. Imati dosadne neravnine na licu dok pokušavate da radite na glatkoj površini može biti jako neefikasno. Zato vežite kosu u punđu ili konjski rep. Za to vam treba svega nekoliko sekundi.

4. Previše grubo trljate. Ako zateknete sebe kako uporno trljate područje oko očiju, pokušavajući da skinete upornu šminku sa lica, prestanite to da radite. Na taj način ćete samo upaliti lice i iritirati ga. Imajte strpljenja i budite nežni prema svojoj osetljivoj koži.

5. Ne skidate šminku svake večeri. Svakoj ženi se desi da bude preumorna i da samo želi da legne u svoj krevet. Ipak, ne radite to nikako! Ukoliko prespavate sa šminkom, to će zapuštiti vaše pore, a to sve može dovesti do pojave bubuljica, čak i akni.

6. Koristite samo maramice za skidanje šminke. Žene vrlo često koriste maramice da bi uklonile šminku, ali to zapravo nije dovoljno. Nakon korišćenja maramica, važno je oprati lice i koristiti sredstvo za čišćenje lica, jer maramice ne čiste vaše lice. One samo uklanjaju šminku.

Pogledajte još