ISPOVEST ŽENE NA SAMRTI: Hteo je razvod, a postavila sam mu samo dva uslova

Nakon nekoliko nedelja, odlučio je da saopšti svojoj ženi da se njihov brak raspada, i da ostatak života želi da provede sa drugom ženom. Njegovu suprugu je to saopštenje najpre dovelo do ludila, a nakon šoka je celu noć provela nad jednim parčetom papira.

Sutradan mu je navela dva uslova koje mora da ispuni, kako bi potpisala papire za razvod braka. Uslovi su bili vrlo jednostavni: prvi je da u narednih mesec dana ništa ne kažu svom sinu jer ima testove i ne želi da ga njihov brak u tome ometa.

Drugi uslov je bio izuzetno čudan: tražila mu je da je svako veče u narednih mesec dana nosi u naručju do spavaće sobe, i prenese je preko praga. Baš kao onog dana kada su se venčali.

Iako sasvim suludo, pristao je na ovaj uslov. Sve dok nije počeo da oseća njeno telo i njeno biće kako mu se sve više iz dana u dan približava. Počeo je da oseća miris njene kože, i uviđa bore na njenom licu. Tada se najpre zapitao šta je on njoj uradio. Bila je to žena koja je provela sa njim deset godina. Koja mu je podarila sina i sa kojom je delio i dobro i zlo. Dok je nosio, iz dana u dan je primećivao kako je sve mršavija, i kako joj sva odeća postaje velika.

Odlučio je da se ipak ne razvede i saopštio to svojoj ljubavnici. Shvatio je da treba da nosi u naručju svoju ženu ne samo na dan venčanja, već dok ih smrt ne rastavi.

U cvećari joj je kupio buket, uz poruku: "Nosiću te u svom naručju dok nas smrt ne rastavi". Te noći je sa osmehom i buketom ušao u sobu svoje žene zatekavši je mrtvu. Imala je rak, ali je on toliko zanesen drugom ženom, prestao da mari za svoju suprugu.

Detalji su ti koji čine život. A on je shvatio da je u dobrom braku jedino potrebno pronaći vreme za partnera i raditione male stvari koje izgrađuju intimnost. Kasno, nažalost.

Pogledajte još