NEĆEMO TE NIKADA ZABORAVITI Sedam godina bez Sonje Savić

Sonja Savić bila je prepoznatljiva po svom seksepilu u mladosti i promuklom glasu. Rođena je na današnji dan 1961. godine u Čačku, a preminula je 23. septembra 2008. godine.

Neki od njenih najpoznatijih filmova jesu: "Mi nismo anđeli", "Kako je propao rokenrol", "Davitelj protiv davitelja" i mnogi drugi, a poslednje uloge tumačila je u seriji "Vratiće se rode" 2008. godine.

Fakultet dramskih umetnosti upisala je 1977. godine i važila je za najtalentovaniju glumicu generacije u klasi sa Zoranom Cvijanovićem, Buletom Goncićem, Branimirom Brstinom i Oliverom Ježinom.

Osamdesetih godina pripadala je novom talasu beogradskih umetnika zajedno sa Milanom Mladenovićem i Ivicom Vdovićem Vdom. Ovaj period života smatrala je najboljim. Ostala je upamćena kao neshvaćena osoba od poečtka karijere smatrali su je drugačijom.

Dobitnica je Zlatne arene u Puli, nagrade Carica Teodora za najbolju žensku ulogu za film "Živeti kao sav normalan svet" i Gran pri nagrade Ćele kula za ulogu u "Šećernoj vodici" na Filmskim susretima u Nišu, Specijalne nagrade žirija u Veneciji za ulogu pevačice u filmu "Život je lep".

Sonjine izjave koje ćemo pamtiti:

- "(…)Tako saznajem da sam bila ljubav nečijeg života, a taj neko živi sa drugim. Ili da sam ja sveta žena, žena koja seče vene zbog nekog trećeg čoveka. Što sam starija, sve manje razumem"

- "Ja sam bila srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja"

- "Ako je negde bilo otpora, onda je to u Srbiji! Evo, ja sam primer! Od 1987. pa do 2003. godne nemam dodira sa režimom"

Sonja Savić preminula je 23. septembra 2008, u 48. godini, od prevelike doze droge. Pronađena je mrtva u svom stanu u Kursulinoj ulici u Beogradu. Sahranjena je u selu Donja Gorevnica

Izvor: Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.