Veče Novaka Đokovića

U organizaciji Teniskog Saveza Srbije i Novakove najbliže porodice i prijatelja, u beogradskom restoranu i cafe-baru "Violeta, kućo stara", održano je "Veče Novaka Đokovića"

Posle koktela dobrodošlice održana je konferencija za novinare, gde su mediji imali prilike da pitaju Novaka sve što ih zanima, osim pitanja o privatnom živatu, i to upravo na njegovu molbu.

- Naredni period ću provesti u Beogradu gde ću se pripremati za nastavak sezone, a sledeći turnir mi je u Marseju i to već 12. februara, pa idu Roterdam, Dubai i Majami. Samo dva dana nakon završenog učešća na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, vratio sam se kući. Nekoliko dana sam se odmarao u Novom Sadu, a jako mi je žao što nisam otišao na Kopaonik, jer je to mesto gde sam sa samo četiri godine počeo da igram tenis - otkrio nam je najperspektivniji teniser Srbije.

Nakon intervjua i fotografisanja, svi smo se preselili u donji nivo restorana, gde je Novak, kao priznanje za najboljeg tenisera Srbije u protekloj godini, od Teniskog Saveza Srbije dobio plazma televizor, uz komentar da sledeće godine očekuje automobil.

Da osim reketa ume da koristi i mikrofon, uverio nas je otpevavši pesmu uz pratnju gitare i na taj način se pozdravio od kamera i fotoaparata, kojima je to bio kraj snimanja. Nakon toga je usledila živa muzika i klopa, a partiju je, pored porodice, devojke, drugova i prijatelja tenisa, prisustvovao i gradonačelnik Beograda, Nenad Bogdanović.

Devetnaestogodišnjak, koga iz milošte zovu Nole, nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je nakon 110 minuta igre na Centralnom terenu u Melburnu poražen od najboljeg tenisera sveta, Rodžera Federera u okviru osmine finala prvog gren-slema u 2007. godini. 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još