BIO JE NAJBOLJI FRAJER, a onda mu se lice deformisalo zbog boksa i plastičnih operacija

Kad je sredinom 80-ih snimio filmove “Godina zmaja” i “Devet i po nedelja”, Miki Rurk je važio za jednog od najzgodnijih muškaraca na svetu. Mnogim ženama je on bio simbol “pravog” frajera. Imao je sve: pravilne crte lica, snažno telo i neponovljivi šarm. Njegove ljubavne scene sa Kim Bejsindžer u “Devet i po nedelja” i Arijanom u “Godini zmaja” ušle su u almanahe filmske umetnosti kao najerotičnije.

Do kraja te dekade snimio je još nekoliko značajnih filmova kao što su “Srce anđela”, “Barska mušica” i “Lepi Džoni”. Tokom rada na “Divljoj orhideji” 1989. Zaljubio se u glumicu Kare Otis s kojom je kasnije bio šet godina u braku (1992 - 1998).

Osim po snimanju filmova lošijeg kvaliteta, devedesete će Rurk pamtiti povratku staroj ljubavi - boksu. U detinjstvu i mladosti bavio se amaterskim boksom u Majamiju. Iako je imao zapažene rezultate, kad se preselio u Njujork i upisao školu glume odbacio je bokserske rukavice. U periodu od 1989. do 1994. imao je 16 profesionaolnih mečeva u kojima je zadobio ozbiljne povrede lica zbog kojih je morao kod estetskog hirurga na krpljenje. Slava i novac nisu pomogli da mu se lice dovede u prvobitno stanje. Oštećenja su bila toliko masivna da je Miki od najpoželjnijeg muškarca postao ružnjikav tip na osnovu čijeg izgleda lica bi moglo da se zaključi da ima problema sa alkoholom.

(old_image)

Pogledajte još