TRAGIČNA SUDBINA ROĐE RAIČEVIĆA: Još ne znamo da li se predozirao ili je ubijen

Folk-pevač i kompozitor Rodoljub-Rođa Raičević pronađen je mrtav u stanu u Ulici 27. marta, danas Kraljice Marije, 7. oktobra 2001. Imao je 44 godine, mnogo hitova i malo neprijatelja, barem se tako mislilo. Naime, 14 godina posle njegove smrti ostalo je nerazjašnjeno nekoliko detalja. U zvaničnom obdukcionom nalazu pisalo je da je analizom utvrđeno kako je u organizmu imao veliku koncentraciju kokaina i da je to “verovatno uzrok smrti”. Predoziranje kokainom je veoma retka pojava. Najčešće se manifestuje prestankom rada srca ili gušenjem, što u obdukcionom nalazu za pevača nije navedeno.

U vreme kad je Rođa preminuo Beogradom su kružile glasine kako je bio zaražen HIV virusom, što su njegovi bliski prijatelji odlučno demantovali, i da se zamerio kriminalcima koji su režirali njegovu smrt. Po toj drugoj glasini Rođu su likvidirali oni koji su mu prodavali drogu, a razlog za to nije bio dug, kako bi se u prvi mah moglo pretpostaviti, već ličan, prizeman i banalan sukob u čijoj osnovi je bilo pevačevo odbijanje da nastupi na mestu gde su žestoki momci želeli.

Rođini prijatelji i kolege su znale da ima problem sa zavisnošću od kokaina, ali ona nije, po njihovom svedočenju, bila toliko izražena da bi se predozirao.

B. Jakić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.