MEHTA je stigao

Na aerodromu “Nikola Tesla” dočekali su ga ministar Ivan Tasovac, zajedno sa delegacijom Ministarstva kulture i informisanja, kao i predstavnici Beogradske filharmonije.

U Beograd su kao centar Jugoistočne Evrope dolazila najveća imena iz sveta umetnosti, ali niko nije ostavio takav trag, ne samo na muzičkoj sceni, već i na celo društvo, kao Zubin Mehta! Promovišući svoje prijateljstvo i ljubav prema Srbiji u celom svetu, maestro na najlepši način pokazuje kako je kultura upravo ta središnja tačka koja nas spaja. Beogradska filharmonija, Beograd i cela Srbija mu uzvraćaju punim srcem. Očigledno je da je to ljubav na prvi pogled koja je odavno prešla granice i muzike, i scene“, izjavio je ministar Ivan Tasovac.

Skoro 60 godina rado dolazim u Beograd i sa velikim zadovoljstvom očekujem današnji susret sa vašim orkestrom“, uzbuđeno je rekao Mehta prilikom susreta sa svojim beogradskim prijateljima, izrazivši želju da 2018. godine proslavi sa Beogradskom filharmonijom 60 godina od svog prvog susreta sa našim orkestrom, koji je bio davne 1958.

Najčuveniji dirigent današnjice, nastupiće sa Beogradskom filharmonijom po osmi put, a za publiku na Kolarcu izvešće poslednju Mocartovu simfoniju „Jupiter“, i prvu Malerovu simfoniju, poznatu kao „Titan“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.