Moramo da pobedimo Norvešku

BEOGRAD, 5. novembra 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković izjavio je da njegova ekipa mora da pobedi Norvešku, ali i sve naredne protivnike u kvalifikacijama, ukoliko želi da se plasira na Evropsko prvenstvo 2011. godine u Danskoj.

Srbija će se sastati sa Norveškom 15. novembra u Novom Sadu, a reprezentacija će se okupiti 9. novembra u Beogradu. Reprezentacija će zatim 18. novembra odigrati prijateljski meč u Kopenhagenu sa domaćinom narednog EP - Danskom.

"Došli smo u situaciju da moramo da pobedimo Norvešku, ali i sve ostale. Igrači imaju kvaliteta, međutim, ne pružaju ono što se od njih očekuje", rekao je Dujković na konferenciji za novinare.

On je objasnio da je najveći problem što se razlikuje rad u klubovima iz kojih dolaze fudbaleri sa radom u reprezentaciji.

"Načini rada se nikako ne poklapaju. Osnovni problem je što se igrači ne oslobađaju brzo lopte. Sve je dobro na treningu, ali ne i na utakmici", rekao je Dujković.

Selektor Srbije veruje da ekipa može da u naredne četiri utakmice zabeleži četiri pobede.

"Uveren sam da mi to možemo da uradimo, ali da bismo u tome uspeli mora da postoji pozitivan odnos", zaključio je on.

Dujković je za naredne utakmice pozvao 24 igrača i to su:

Golmani: Živko Životić, Branislav Danilović, Budimir Janošević

Odbrana: Alekandar Ignjatović, Milan Milanović, Vujadin Savić, Marko Jovanović, Rajko Brežančić, Siniša Stevanović

Sredina terena: Ljubomir Fejsa, Nikola Gulan, Ivan Radovanović, Nemanja Tomić, Dusaan Tadić, Niloš Bosančić, Adem Ljajić, Nemanja Matić, Filip Đuričić, Aleksandar Ignjovski, Marko Milinković

Napadači: Miralem Sulejmani, Slavko Perović, Danijel Aleksić, Nemanja Milić

Srbija je treća u kvalifikacionoj Grupi 7 sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Hrvatska koja ima utakmicu manje. Na tabeli vodi Slovačka sa 10 bodova.

Pogledajte još