NUNS ponovo postavio spomen-ploču Slavku Ćuruviji

BEOGRAD, 5. novembra 2009. (Beta) - Nezavisno udruženje novinara Srbije postavilo je u četvrtak spomen-ploču novinaru Slavku Ćuruviji u Beogradu, na mestu gde je ubijen 1999. godine i mesec dana nakon što su je nepoznati počinioci skinuli.

Nova spomen-ploča ima isti sadržaj kao i prethodna, postavljena 11. aprila 2000. godine na prvu godišnjicu ubistva, a ispod nje je i obaveštenje o tome da su vandali 5. oktobra skinuli prvu ploču.

Predsednica NUNS-a Nadežda Gaće rekla je da su ljudi koji su skinuli ploču drugi put pokušali da ubiju Ćuruviju ali da NUNS to neće dozvoliti i da će to udruženje ponovo postaviti ploču ako je neko skine.

Govoreći o ubistvu Ćuruvije, direktor policije Milorad Veljović rekao je da je ceo predmet ubistva u tužilaštvu i da je interes policije, koja radi po nalogu tužilaštva, da se taj slučaj "dovede do kraja". "Naša želja je da se ovako nešto nikada ne ponovi. Niti je interes policije da neko bude ubijen, niti je interes policije da to ne bude rasvetljeno", rekao je Veljović dodajući da to što ukradena spomen ploča nije pronađena ne znači da policija ne radi na rasvetljavanju tog događaja.

Pogledajte još