Ang Li hvali Tonija Leung Čiu-vaja

HONGKONG, 29. januara 2007. (Beta-AP) - Tajvanski režiser Ang Li (Lee) izjavio je da je gluma dobitnika nagrade za najboljeg glumca u Kanu Tonija Leung Čiu-vaja u njegovom novom filmu "san svakog režisera".

Li trenutno snima šijunski triler "Lust, Caution" (Žudnja, oprez), priču o grupi studenata patriota koji planiraju ubistvo šefa tajne službe u kineskoj vladi pod uticajem Japanaca tokom Drugog svetskog rata. Leung u filmu igra šefa tajne službe.

"Leung Čiu-vaj je pravi san. Ne postoji ništa što bih mogao da kritikujem", rekao je Li novinarima na konferenciji za novinare u Šangaju. Snimak konferencije postavljen je na kineski sajt Sina.com.

"On je već veliki glumac. Mislim da je ova uloga bolja od ijedne koju je do sada igrao. To je i vrsta uloge u kakvoj se do sada nije oprobao. Dijalog je na mandarinskom kineskom jeziku", rekao je tajvanski režiser.

Leung je rođen u Hongkongu, gde se govori lokalnim dijalektom. Glumac je ranije rekao da je dva meseca pamtio tekst svog lika, gospodina Jia, zbog toga što teško izlazi na kraj sa mandarinskim kineskim jezikom.

Leung je u Kanu nagrađen 2000, za ulogu u filmu "Raspoložen za ljubav" Vonga Kar-vaja.

Pogledajte još