NAJVEĆA TAJNA BEOGRADSKOG PODZEMLJA: Nikad nije otkriven Džambin ubica

Poslednji put je viđen u ranim jutarnjim časovima ispred kockarnice “London” na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana. Od tada traju šaputanja po beogradskom asfaltu ko je naredio njegovu likvidaciju, s obzirom da je malo ko naivan i da veruje u priče kako je Džamba s koferom para otišao negde u Južnu Ameriku i da danas na nekoj plaži, dok ispija koktele na ležaljki, čita na tabletu šta se dešava u njegovom Beogradu.

Iso Lero je mitska figura beogradskog podzemlja. Kao i većina kriminalaca iz 70-ih i 80-ih krivična dela je činio po Italiji, Nemačkoj i Francuskoj, a ne u tadašnjoj Jugoslaviji. Bio je čovek široke ruke i veoma poštovan na Dorćolu gde je njegova porodica generacijama živela, tvrde dobro upućeni. Bio je u žestokom sukobu s Đorđem Božovićem Giškom, ali on je prevaziđen posle “ferke” u italijanskom zatvoru.

(old_image)

Džamba sa Borom Todorovićem

O Džambinoj subini se mnogo spekulisalo, ali ono što je izvesno jeste da njegov leš nikada nije pronađen, kao i da se njegov slučaj u beogradskoj policiji nalazi u kartoteci “nestali”.

Poticao je iz romske porodice koja se naselila u Beogradu još u drugoj polovini XIX veka.

Pogledajte još