Region na putu ka Rovinju: Počinje 8. Weekend Media Festival

Turbulentni događaji koje ovih dana pratimo u drugim područjima života u regionu nisu umanjila interes za naš festival. Naprotiv, mnogi su prepoznali upravo Weekend kao idealan trenutak i mesto da razmene iskustva i ukrste polemička koplja na teme koje nas svaki dan zaokupljaju. Očekujem najuzbudljiviji Weekend do sada“, poručio je direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

(old_image)

Najveći interes šire javnosti izaziva dolazak Anthonyja le Rouxa, generalnog direktora Ubera, od kojga se očekuje da u Rovinju otkrije nešto više o planovima kompanije čiji inovativni model taksi usluga izaziva otpore državnih regulatora mnogih zemalja. Weekend Media Festival ugostiće i čelne ljude hrvatskog turizma, koji će ekskluzivno predstaviti novi krovni kreativni koncept proizašao iz novog slogana hrvatskog turizma "Croatia, full of life".

- Dolaze Uber i Viber, Digiday i Laibach, Kandžija, Gole žene i Kawasaki 3p - Prvi put na Weekendu videćemo i novi kreativni koncept hrvatskog turizma - Najbolje reklame na BalCannesu, najbolji digitalni projekti na SoMo Borcu

Konferencijski deo programa baviće se najnovijim trendovima u medijima i poslovnom svetu. Ovaj put to su programmatic, sasvim novi način zakupa medija, te native advertising i iskustva koja marketinški stručnjaci i mediji imaju s tim oblikom oglašavanja.

„Ove godine imamo veoma bogat program koji ide paralelno u šest dvorana. Ako se nađete u situaciji da ne možete da odlučite gde da idete jer vam se sviđa više panela, mi smo postigli svoj cilj. Ipak, toliko programa omogućiće da svako može imati svoj Weekend i poneti sa sobom iz Rovinja nešto drukčije“, kaže direktor programa Nikola Vrdoljak.

(old_image)

Program predavanja i panela nudi i druge intrigantne učesnike, među kojima su Atanas Rajkov, generalni direktor Vibera za srednju i istočnu Evropu, Brian Morrissey, glavni urednik Digidaya, članovi grupe Laibach, kao i bivši svetski rekorder na 110 metara s preponama Colin Jackson, danas globalni direktor humanitarne trke „Wings for Life“.

Partneri Weekend Media Festivala ove godine ponovno su regionalna revija BalCannes i nagrada SoMo Borac. BalCannes će četvrtu godinu zaredom, u saradnji s Hrvatskim udruženjem društava za tržišno komuniciranje (HURA), ocenjivati najbolje agencijske projekte iz šest zemalja regiona, a SoMo Borac će dodeliti 24 statue odštampane u 3D tehnologiji za najbolje regionalne digitalne projekte u osam kategorija.

(old_image)

U muzičkom delu programa, uz tradicionalno vrhunske DJ-eve, zvezde ovogodišnjeg Weekenda su osječki hip hop freestyler Kandžija i njegov bend Gole žene, nova senzacija na hrvatskoj sceni Miki Solus, kao i veterani zagrebačke scene, Kawasaki 3p, koji će zaključiti 8. Weekend Media Festival.

Pogledajte još