Za petak, 6. novembar 2009. godine

BEOGRAD, 6. novembra 2009. (Beta) - Dnevni listovi u današnjim izdanjima najviše pažnje posvećuju širenju novog gripa u Srbiji, okončanim pregovorima Vlade Srbije s Međunarodnim monetarnim fondom, kao i najavi da bi šengenske vize građanima Srbije mogle da budu ukinute 19. decembra.

VEČERNJE NOVOSTI - O pandemiji novog gripa pod naslovom "Virus širi i paniku". List intervju s guvernerom Narodne banke Srbije Radovanom Jelašićom povodom završetka pregovora sa MMF-om donosi pod naslovom "Tek ćemo stezati kaiš". Reditelj Emir Kusturica o sukobu sa novinarom Hrvatske radio televizje Aleksandrom Stankovićem: "Novinar HRT me jeftino provocirao".

DANAS - List piše o tome u kojoj će meri izbor predsednika i šefa diplomatije EU uticati na evropske integracije Srbije "Bler i Ren su najbolji za Srbiju". O ukidanju šengenskih viza za građane Srbije: "Šengen pada 19. decembra?". Intervju s predsednikom Britanske nacionalne partije Nikom Grifinom: "Srbiji ne treba Brisel, držite se sebe i Rusije".

POLITIKA - Intervju s premjerom Mirkom Cvetkovićem povodom dogovora sa MMF-om list donosi pod naslovom "Bez dodatnog poreskog opterećenja". O problemi u lečenju novog gripa u Srbiji: "Nedostaju veštačka pluća za obolele od novog gripa". List piše i o mogućnosti da vize za putovanja u EU građanima Srbije budu ukinute 19. decembra: "Beli šengen za Svetog Nikolu".

PREŠ - O vakcinaciji protiv novog gripa: "I vakcinacija ubija, zar ne?". "EU nam ukida viže na Nikoljdan!", o najavama iz Brisela. O sukobu reditelja Emira Kusturice sa ekipom Hrvatske televizije "Kusta izbacio ekipu HTV sa Mokre Gore!".

bom/dar

Pogledajte još