TIM KOJI POBEĐUJE: Nole kakvog niste videli do sada

 On je na poziv Novak Đoković fondacije, a povodom objavljivanja prvog broja besplatnog magazina za studente „Original“, sinoć održao predavanje u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i predstavio sebe iz drugog ugla.

Proslavljeni teniser na bini je preneo jasnu poruku : „Sanjajte, jer samo tako možete da ostvarite svoje snove“! On je govorio o svom odrastanju u malom nemačkom gradu Lajmenu, i kako se između ljubavi prema fudbalu, košarci i plivanju odlučio za tenis. Beker se prisetio i kako je izgledao put od talentovanog dečaka do šampiona Vimbldona koji je osvojio sa samo 17 godina.

Jelena Đoković, generalna direktorka Novak Đoković fondacije, istakla je da je predavanje legendarnog sportiste koji je svoje snove uspeo da pretoči u stvarnost koju i dalje živi poklon namenjen, najpre studentima.

Nakon nje, publici se obratio i Novak Đoković, najbolji teniser sveta, predsednik i osnivač istoimene fondacije.

- Novak Đoković fondacija podržava snove sve dece… Zato vam predstavljam čoveka nemačke discipline i francuskog šarma… on je ostvario sve o čemu je sanjao… on je Boris Beker – najavio je najbolji teniser sveta svog kolegu i trenera.

Nakon gromoglasnog aplauza i ovacija, Boris Beker je više od sat vremena nadahnuto govorio o životu i sportu i odgovarao na pitanja koja su mu uglavnom postavljali studenti. Na pitanje o saradnji sa Novakom, kome je Boris trener, odgovorio je:

„Mi pričamo istim jezikom. On kao i ja uvek ide na pobedu, ne zadovoljava se malim stvarima, već uvek želi samo najveće. Prepoznao sam taj pobednički duh i tu glad za osvajanjem trofeja. To je bio veoma važan segment u donošenju odluke o saradnji sa njim. Novaka tek čekaju velike pobede. Nekada sam sanjao o svojim, a sada sanjam o njegovim uspesima".

(old_image)

Među mnogobrojnim gostima na svečanosti u JDP bili su ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, ambasadorka Australije Džulija Patriša Fini, predstavnici Srpske asocijacije menadžera, Američke privredne komore u Srbiji, brojni ljudi iz sveta biznisa, teniseri Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović, košarkaši Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, legendarni odbojkaš Vanja Grbić, reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić, glumci Dragan Bjelogrlić i Dragan Jovanović, studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda i Novog Sada, Fakulteta političkih i organizacionih nauka, Ekonomskog fakulteta, FEFA i Sportske akademije.

Pogledajte još