U Avganistanu se brani bezbednost Britanije?

LONDON, 6. novembra 2009. (Beta-AP) - Britanski premijer Gordon Braun danas će u govoru braniti učešće britanskih vojnika u Avganistanu i naglasiti da se tamo brani bezbednost Britanije, navodi se u izvodima govora unapred prosleđenim medijima.

Braunovo obraćanje dolazi posle prošlonedeljnje pogibije sedam britanskih vojnika u Avganistanu, među kojima i dvojice koje je ubio avganistanski policajac koga su oni obučavali.

Uprkos sve većim kritikama u zemlji zbog učešća Britanije u ratu u Avganistanu Braun je povezao vojnu akciju u toj zemlji sa sigurnosću na ulicama Britanije. "Neće nas odvratiti, zastrašiti niti sprečiti da preduzmemo sve potrebne mere za zaštitu naše bezbednosti", kazaće Braun u svom govoru.

"Kada glavna teroristička pretnja za Britaniju potiče iz Avganistana i Pakistana ... i kada znamo da oni nastavljaju da obučavaju (teroriste) i da planiraju napade na Britaniju iz te oblasti, ne možemo, ne smemo i nećemo otići", rekao je Braun. On je podvukao da pritisak na Pakistan zajedno sa vojnom akcijom u Avganistanu pomaže da se potisne Al Kaida.

Pogledajte još