Previše grešaka za ovaka nivo

BEOGRAD, 5. novembra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović ocenio je da je njegova ekipa u utakmici u Beogradu protiv Briža, koju je isgubila sa 4:2, pravila velike greške koje se ne praštaju u takmičenjima poput Lige Evrope.

"Svaku utakmicu u Evropi počinjemo sa dozom straha i praktično zato gubimo celo prvo poluvreme. Mnogo grešimo, pre svega individualno, imamo i dosta problema sa dodavanjima. Barem polovinu golova u Ligi Evrope dali smo sami sebi", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare posle susreta četvrtog kola Grupe J.

"Prvo poluvreme smo igrali slabo, u drugom smo donekle opravdali očekivanja, ali mi je i dalje žao publike koja je došla da nas podrži. Činjenica je da stalno pravimo slične greške, ali i radimo na njima. Samo njih nije lako ispraviti. Treba nam vreme", dodao je.

Stevanović se nije složio sa ocenom novinara da najveća razočarenja u tekućoj sezone predstavljaju Lamin Dijara i Almani Moreira, dvojica, po mnogima, najbolji igrača ekipe.

"Pokušavam da formu podignem kod svih igrača, pa i Moreire i Dijare, koji ne pružaju očekivane partije. Ipak, veliki broj drugih igrača takođe nije na nivou, ali je to stvar za dublju analizu kada se završi jesenji deo sezone u decembru", ocenio je Stevanović. 

Trener Partizana je, ipak, imao reči hvale za asistenta kod prvog gola "crno-belih" Miloša Bogunovića i brazilskog napadača Vašingtona, strelca drugog pogotka.

"Posle nekog vremena, vratili su nam se. Sada možemo ponovo da računamo na njih", rekao je Stevanović.

Trener Briža Adri Koster ocenio je da četiri gola njegove ekipe u gostima svedoče da je pobeda zaslužena.

"Odlično se osećam posle ovakvog rezultata, jer smo ostvarili cilj i sada kontrolišemo svoju sudbinu u grupi. Na vreme smo stekli prednost i kasnije dobili utakmicu", rekao je Koster i priznao da je u drugom delu meča situacija bila drugačija, jer je Partizan igrao znatno ofanzivnije.

"Mnogo problema nam je zadavao Vašington, ali smo, ipak, u dva navrata, kada se Partizan vraćao, uspeli da se ponovo odlepimo... Kada postignete četiri gola u gostima, zaslužujete da pobedite", naglasio je Koster.

Pogledajte još