Crno-beli zadovoljni, ali i svesni nedostataka

BEOGRAD, 5. novembra 2009. (Beta) - Košarkaš Partizana Lester Mekejleb izrazio je zadovoljstvo zbog pobede nad Orleanom od 78:71, ali i priznao da nije sasvim zadovoljan igrom ekipe u četvrtom kolu Grupe B Evrolige.

"Bilo je bolje nego do sada, ali nisam zadovoljan. Moramo da se popravimo, ako želimo da pobeđujemo. Bilo nam je teško, bilo je neizvesno, ali nas je nosila publika. Zaista sam osetio adrenalin", rekao je strelac 15 poena za "crno-bele".

Odličnu partiju pružio je i Dušan Kecman, koji je, uprkos stomačnom gripu, postigao 14 poena.

"Neću sam sebe da hvalim. Trudio sam se da igram koliko mogu, koliko mi snaga dozvoljavala. Pogodio sam neke šuteve kad je bilo važno, pošto Orlean igra jako usku odbranu, pa je bilo bitno da se pogađa spolja. Momci su posle nastavili i svaka im čast na tome", kazao je.

Kecman je pogodio četiri od pet šuteva za tri poena. Tri trojke ubacio je u ključnim trenucima.

"Takva smo ekipa da nam je svaki poen bitan, svaki skok, asistencija. Trudio sam se da dam što veći doprinos ekipi, a ekipa je odigrala fantastično. Kao tim, jedan za drugog", naveo je iskusni košarkaš, iako svestan velikih oscilacija u igri Partizana.

"Imamo mnogo praznog hoda i oscilacija. To moramo da popravimo, ako hoćemo da igramo na ovom ili višem nivou. Da igramo punih 40 minuta", rekao je Kecman i podsetio da je njegov tim poremetio i izostanak kapitena Pere Božića.

Najefikasniji košarkaš Partizana Aleks Marić, koji je postigao 15 minuta, primetio je, ipak, napredak i u konstantnosti ekipe.

"Imali smo periode praznog hoda, ali kraće. To znači da smo uigraniji, da napredujemo u svakom slučaju. Ali, ima još mnogo da se radi", ocenio je Marić, koji pod obručima daje veliki doprinos Partizanu.

Večeras je imao i devet skokova. 

"Penali, penali, šta ja znam? To je više u glavi, nego tehnika. Moraću da pazim na penale. Na poslednje tri utakmice imao sam tri faula u prvom poluvremenu, što me mnogo košta. Moram da radim na tome, da se koncetrišem", kazao je Marić.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da je njegova ekipa večerašnji duel sa Orleanom dobila uz ogromnu energiju i dodao da ima prava da očekuje da će se tim boriti za ulazak među 16 najboljih timova Evrolige.

Vujošević je na konferenciji za novinare posle pobede od 78:71 u trećem kolu Grupe B rekao da je bio vrlo napet pred utakmicu sa Orleanom, jer je njegov tim morao da pobedi.

"Uz ogromnu energiju i igrača i navijača i mene samog, uspeli smo", ocenio je Vujošević.

Komentarišuću protivnički tim, on je ocenio da Francuzi imaju kvalitet, iskusne plejmejkere i dobar kontranapad, ali da igraju bez discipline, što je Partizan večeras iskoristio.

"Imamo mlad i nov tim. Nemamo kvalitet da dominiramo, ali možemo da napredujemo i imamo pravo da očekujemo da ćemo se boriti za ulazak među 16", naveo je Vujošević.

Trener Orleana Filip Erve istakao je da ga tokom meča, pre svega u prvom poluvremenu, frustrirala loša odbrana njegove ekipe.

"U drugom delu smo igrali bolje, imali čak i šansu da pobedimo. Ali ako želimo pobedu u Evroligi, moramo da igramo svih 40 minuta", kazao je Erve, podsetivši da njegov mladi tim prvi put igra u Evroligi.

"Mora da se radi sve ono što treba da bi se pobedilo, da li unutra, da li spolja... Glavno je da igramo kao ekipa. Imamo dosta snage, kada se uigramo, biće to ono pravo", rekao je 25-godišnji centar, kome se zamera samo na lošoj realizaciji slobodnih bacanja i preranom ulasku u problem s ličnim greškama.

Pogledajte još