Toti produžio ugovor sa Romom na još pet godina

BEOGRAD, 6. novembra 2009. (Beta) - Kapiten italijanskog fudbalskog kluba Roma Frančesko Toti produžio je ugovor sa tim klubom na još pet godina, preneli su italijanski mediji.

Kako je preneo list Il Tempo, Toti će ostati u Romi do juna 2014. godine, a zarađivaće pet miliona evra po sezoni. Takođe, najbolji strelac u istoriji rimskog kluba će po završetku karijere biti deo trenerskog tima Rome.

Očekuje se da će Roma sledeće nedelje objaviti detalje, nakon što predsednica kluba Rosela Sensi potpiše taj ugovor.

Međutim, Totijev lični trener Vito Skala rekao je da "priča o transferu još nije završena", ali da očekuje da će dogovor ubrzo biti postignut.

Toti je u četvrtak počeo sa laganim treninzima, nakon što je prošlog meseca podvrgnut operaciji kolena, a u stručni štab očekuje da će se na teren vratiti posle pauze u prvenstvu.

Toti je celu karijeru proveo u Romi. On je osmi najbolji strelac u istoriji Serije A sa 184 postignuta gola, zajedno sa Gabrijelom Batistutom. Sa rimskom ekipom osvojio je titulu šampiona (2001. godine) i po dva Superkupa i Kupa Italije.

Za reprezentaciju Italije, sa kojom je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo, nastupio je na 58 utakmica i postigao devet golova.

Pogledajte još