BEOGRAD NA VODI: Postavljen kamen temeljac projekta teškog tri i po milijarde evra

S jedne strane protesti nezadovoljnih građana koji šalju poruku "Ne davite Beograd" s druge strane svečano postavljanje kamena temeljca projekta "Beograd na vodi" teškog čak 3 i po milijarde evra.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor IGL Hilsa Muhamed Alabar postavili su danas kamen temeljac za gradnju "Beograda na vodi".

Premijer Vučić je u obraćanju prsutnima naglasio da je ovo veliki dan u istoriji Srbije.

- Prostor na kojem će biti izgrađen "Beograd na vodi" do sada nije vredeo ništa, a izgradnjom prvih objekata počeće da donosi profit - izjavio je Vučić.

Premijer je rekao da će prva faza investicije koštati 350 miliona evra, a ćitav projekat će vredeti tri i po milijarde evra.

Postavljanjem kamena temeljca za dve stambene kule i otvaranjem Savske promenade će i zvanično početi izgradnja projekta "Beograd na vodi.

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda je rekao da će prvi stanovi biti izgrađeni za dve i po godine, dok će se prvi rezultati videti ovih dana, jer će radnici vredno raditi.

To će takođe značiti i otvaranje novih radnih mesta što je i jedan od veoma bitnih ciljeva ovog projekta a pored stanova, u tom velikom kompleksu će biti kulturnih, poslovnih i zabavnih mesta.

Prisutnima se obratio i direktor Muhamed Alabar koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog poverenja koje mu je ukazano, pozdavo premijera Vučića i sve vredne ljude koji su vrednoradili i koji će tek raditi na izgradnji ovog velikog kompleksa.

Izvor:nadlanu

Pogledajte još