Mirjana Karanović otvara festival "Slobodna zona"

BEOGRAD, 6. novembra 2009. (Beta) - Glumica Mirjana Karanović svečano će u petak uveče otvoriti peti festival društveno angažovanih filmova "Slobodna zona" u Dvorani kulturnog centra Beograda.

Na festivalu će do 11. novembra biti prikazano 28 dugometražnih filmova, dokumentarnih i igranih, kao i 22 kratka filma o aktuelnim društvenim i političkim temama iz celog sveta, saopštili su organizatori festivala iz beogradskog kulturnog centra "Reks".

Festival će biti otvoren projekcijom filma "Kako se kuvala istorija" slovenačkog autora Petera Kerekeša, dobitnika specijalne nagrade na festivalu "Hot Docs 2009". Povodom obeležavanja 20 godina od pada Berlinskog zida biće prikazan i film "Zečevi Berlina" Barteka Konopke, nominovanog za Oskara u kategoriji dokumentarnog filma.

Pored nagrade publike koju festival dodeljuje svake godine, otkupljujući televizijska prava za pobednički film, ove godine biće dodeljena i nagrada za publiku. Cena pojedinačne karte je 200 dinara, a prihod od ulaznica namenjen je akciji "Hrana za sve".

Pogledajte još