Antić vratio Lazovića u tim

BEOGRAD, 6. novembra 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je u petak spisak igrača za prijateljske utakmice sa Severnom Irskom i Južnom Korejom, a u tim se, posle suspenzije, vratio Danko Lazović.

"Razmišljali smo o protivnicima i opredelili smo se za dve ekipe koje neguju potpuno drugačiji stil igre. Selektor Severne Irske Najdžel Vortington forsira engleski način igre. Oni igraju dobro u prekidima i po bokovima. Južna Koreja je ekipa koja nije izgubila prethodnih 27 utakmica, a svojim kvalitetom izborili su se da igraju na Svetskom prvenstvu", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Antić je kazao da za njega ne postoje prijateljske utakmice, jer je svaki meč šansa za novu potvrdu kvaliteta.

"Odabrao sam ova 22 igrača, jer je njima potrebna potvrda da rastu iz dana u dan. Svaki meč je šansa za dokazivanje i ja smatram da ne postoje prijateljske utakmice. Ne možemo da živimo od prošlosti, već stalno moramo da dokazujemo kvalitet, u koji ne sumnjam", kazao je on.

Sa Antićevog spiska zbog povreda su izostali golman Vladimir Dišljenković i odbrambeni fudbaler Ivan Obradović. Ekipi će se sa nekoliko dana zakašnjenja zbog obaveza u klubovima, priključiti Nikola Žigić i Ivica Dragutinović.

Na pitanje novinara zašto se na spisku nalazi igrač Partizana Radosav Petrović koji nije standardan u svom klubu, Antić je rekao: 

"Drago mi je što svih sedam ili osam miliona Srba ima svoju reprezentaciju. Ipak, žao mi je što se jedan mladi igrač provlači kroz pitanja novinara. To je moj izbor kao selektora Srbije", kazao je on.

Antić nije želeo detaljnije da odgovori na pitanje o mogućnosti produženja ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije.

"Ovo je poslednje mesto na kojem bih želeo da pričam o ugovoru. Ja sam i ranije bio dovoljno jasan i otvoren po tom pitanju", naveo je selektor Srbije, koji sa FŠ ima ugovor do kraja Svetskog prvenstva 2010. godine.

On je dodao i da je sa čelnicima Valensije razgovarao o statusu Nikole Žigića u tom klubu.

"Pričao sam sa njegovim trenerom i predsednikom kluba. Oni su prezadovoljni Žigićevim ponašanjem i radom na treninzima. Valensija je veliki klub koji igra u tri takmičenja i dobro je da Žigić ima šansu da igra. Ipak, ne dozvoljavam sebi da trenerima drugih ekipa namećem svoj stav", rekao je on.

Na spisku su: 

Golmani Vladimir Stojković, Bojan Isailović, Željko Brkić.

Odbrana: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivica Dragutinović, Aleksandar Kolarov.

Sredina terena: Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković, Milan Jovanović.

Napad: Nikola Žigić, Marko Pantelić, Danko Lazović.

Reprezentacija Srbije će prijateljsku utakmicu protiv Severne Irske igrati 14. novembra u Belfastu, dok će četiri dana kasnije u Londonu igrati sa selekcijom Južne Koreje.

Pogledajte još