Kako se pripremaju finalistkinje za izbor Mis Srbije 2015.

Pripreme podrazumevaju jutarnje kondicione treninge, snimanja tokom čitavog dana, ponovne popodnevne sportske treninge i večernja predavanja iz oblasti javnog nastupa, govora, komunikacije sa medijima, javnošću i svega onoga što ih čeka kada, nakon izbora za Mis, budu stupile na javnu scenu. Fizička priprema podrazumeva i kontrolu ishrane, koja je svedena na dva obroka dnevno – ujutru sve neophodne hranjive materije ali u pravilnom procentu, u zavisnosti od individualnih karakteristika – telesne mase, visine i procenta masti, a za večeru nemasne sireve, plodove mora, ribu i svežoj salati. Kao dezert, devojkama su dozvoljeni ananas, grejpfrut ili crna čokolada… Prema ocenama fitnes stručnjaka, koji rade sa njima, takvom ishranom tela su sita i ne goje se, što je neophodno kako bi se mišići zategli i tela dovedena do maksimuma.

(old_image)

Mnoge od njih maštaju o karijerama svetskih manekena. Neke žele da budu glumice, neke pevačice, druge sanjaju da postanu televizijska lica i novinarke, a retke među njima imaju želju da postanu političarke! U ovom trenutku, dok pripreme traju, svima do jedne nedostaju porodice, najbolji prijatelji, mobilni telefoni (čije je korišćenje na pripremama u ograničenim količinama dozvoljeno) kao i slobodno vreme.

Milici Simić (17) iz Topole, Andrei Džunić (22) iz Beograda i Kristini Jovanović (18) iz Niša nedostaju kozmetički salon, depilacija i sređivanje obrva, dok aktuelna mis Beograda Nina Antić (18) primećuje veliku tenziju među pojedinim takmičarkama. «U trenucima mi je teško što sam ceo dan na štiklama, što nosim šminku tokom celog dana, a i smeta mi kad se pojedine devojke mnogo žale i stvaraju negativnu energiju», dodaje Stefana Stevović (17) iz Niša. Na netrpeljivost među devojkama žale se i Jovana Obrenović (17) iz Užica i Larisa Gadnjai (19) iz Subotice , dok Evelin Horvat (17) iz Bečeja kaže da je uspela na sve da se prilagodi – i na ono što je dobro i na ono što je loše.

(old_image)

- Meni je ovde mnogo lepo, ali mi nedostaju kuvana hrana, tatina riblja čorba, nedeljna Liturgija, malo više slobode i pas Medo, bila je originalna Katarina Šulkić (18) iz Zvečana, aktuelna Mis Kosova i Metohije, koja je ovde uzela titulu Mis Porto Karasa.

Dok se Teodora Janković (17) iz Beograda prehladila od napornih priprema a Marija Banović (19) iz Gornjeg Milanovca uživa u svakom trenutku u Porto Karasu, mis Centralne Srbije Tijana Radosaljević (19) iz Kragujevca voli da ustaje ranije, jer joj je tako dan duži.

- Sklop devojaka je dobar, ali postoje one koje vole da vode glavnu reč, dodaje ona. Pored porodice, Milojki Bondžulić (23) sa Zlatibora i Uni Bošković (23) iz Beograda, nedostaje korišćenje mobilnih telefona, a Tea Živković (19) iz Sombora i Bojana Bojanić (20) iz Novog Sada bile su iskrene – došle su na pripreme kako bi ih što bolje iskoristile i stigle do pobede u finalu. Đurđina Vojvodić (19) iz Banatskog Velikog Sela kaže međutim da joj na pripremama ništa nije toliko teško koliko joj je ovdašnji režim povratio izgubljenu energiju.

(old_image)

Konačno, Anđela Ćirović (23) iz Beograda i Dragica Mihajlović (21) iz Novog Sada, bile su vrlo lične u onome što im nedostaje: Anđeli fale bakine krofne, ali "nažalost dijeta je u toku", dok Dragici nedostaju vojvođanska hrana i pesme Đoleta Balaševića.

I dok svi misle da lepotice uživaju u raskošnom životu, naše finalistkinje svedoče drugačije. Ili je barem u početku, dok se tek pripremaju za značajne nastupe.

Pogledajte još