MALI PLIVAČI: 5 lekcija o spermi koje svaka žena mora da zna

Devojke, ovo možda niste znale, ali nikada nije kasno da savladate gradivo o malim plivačima.

1. Prežive i duže nego što mislite

Iako su nam pričali da sperma ne može dugo da ostane efektivna, istina je da čak i pet dana nakon ejakulacije, postoji šansa da spermatozoidi prežive. Zato vodite računa ukoliko nemate zaštićen seks nekoliko dana pre ovulacije.

2. Dijeta utiče na ukus

Da, da, to nisu samo izmišljotine koje se prikazuju u serijama na malim ekranima. Istina je da će se ukus sperme menjati u zavisnosti od dijete koju muškarac drži. Ukoliko jede više crvenog mesa i luka, to će se odraziti na neprijatan ukus njegove sperme. I suprotno, ukoliko se pridržava dijete sa povrćem, to će rezultirati mnogo manje neprijatnim ukusom.

3. Ljudi mogu da imaju alergiju na spermu

Ova alergija se ne ispoljava visokom temperaturom kao većina drugih alergija, ali podjednako može biti neprijatna. Njeni simptomi su crvenilo, bol i blagi otok u vaginalnom delu. Nažalost, ovo se rešava jedino odlaskom kod lekara i ispavnim medicinskim tretmanom.

4. Spermatozoidi su loši u pronalaženju cilja

Iako im je to jedini zadatak, spermatozoidima je jako teško da pronađu svoj put. Kada muškarac ejakulira, oni počinju da plivaju, ali ne uvek u dobrom pravcu.

5.Mogu se zamrznuti i upotrebi kasnije u životu

Muška sperma može da se sačuva za kasnije. Ovaj proces je sjajan za parove koji se trenutno možda bore sa nekom bolesti, ili za mlade muškarce koji su trenutno bolesni, ali planiraju da započnu svoju porodicu nekada u budućnosti.

Divne male stvari, zar ne?

Pogledajte još