BILA JE PRESLATKA U NIJE LAKO S MUŠKARCIMA, a danas je jedna od najlepših naših glumica

Dubravku-Dudu Mijatović vole sve generacije bioskopske i televizijske publike. Nikad je nisu pratile afere, svaku javnu izgovorenu reč merila je tri puta pre nego što je izgovori, zbog čega je stekla naklonost javnosti. Posle godinu dana školovanja u Dramskom studiju RTS-a dobila je ulogu u seriji “Vaga za tačno merenje” pored neprevaziđenih Mije Aleksića i Renate Ulmanski. Iako je imala samo 11 godina, nije se plašila kamera, te se umesto u jednoj epizodi, kako je prvobitno planirano, pojavila u četiri.

Šest godina kasnije, 1985. dobila je prvu filmsku ulogu u ostvarenju Mihaila Vukobratovića “Nije lako s muškarcima”. Film je doživeo veliku popularnost, kao i svi glumci koji su se pojavili u njemu.

Dubravka je posle završetka gimnazije 1987. upisala Fakultet dramskih umetnosti. Nizala je uspehe. Ulogama u serijama “Bolji život” i Srećni ljudi” stekla je naklonost publike koju nije izneverila do danas.

Iza sebe ima dva braka sa kolegama Goranom Radakovićem i Marinkom Madžgaljem.

S velikim nestrpljenjem očekujemo film “Povratak” Predraga Jakšića u kojem igra glavnu žensku ulogu dok su joj partneri čuveni holivudski zavodnici Majkl Pare i Džon Sevidž.

(old_image)

Pogledajte još