JEDETE POD STRESOM: Evo 5 načina da prestanete sa tom lošom navikom

Vreme je da se okanete hrane kada ste zbog nečeg iznervirani, ljuti ili povređeni. Ovo su načini koji će vam u tome pomoći.

1. Pronađite drugi izlaz za vaše jedenje zbog stresa

Ključ sprečavanja emocionalnog jedenja jeste da pronađete drugi način da se izborite sa svojim strahovima, umesto što ćete se baciti na hranu.

Pronađite nešto što smiruje vaše živce i što će vam skrenuti misli na neke vedrije teme. Rešavajte ukrštene reči, idite na jogu ili preuredite svoj orman.

2. Izgradite zdravu okolinu

To što ćete jednom uspeti da se odreknete hrane kada ste pod stresom, ne znači da će vam to uvek ići od ruke.

Zato je važno da uvek budete okruženi dragim ljudima, i da izbegavate radnje sa brzom hranom i grickalicama. Ukoliko nemate ništa pored sebe, nećete ni imati šta da pojedete.

3. Ugradite zdrave navike u vaš način života

Važno je da vaši um i telo budu u harmoniji. Tako ćete teško doći u iskušenje da budete emocionalno poljuljani. Neka vežbanje postane deo vaše svakodnevice, kao i dovoljna količina vode koja je izuzetno važna za funkcionisanje vašeg organizma.

4. Fotografišite to što jedete

Još jedan bitan korak jeste postati svestan hrane koju unosite u organizam. Kada i količinski vizuelno sagledate šta ste pojeli, postaćete svesniji svojih problema, a to je već korak ka rešenju.

5. Mislite na duge staze

Zastanite i razmislite kakve posledice vaše emocionalno jedenje može ostaviti po vas.

Ta pica, taj sladoled ili kolač će trajati nekoliko sekundi u vašim ustima, a biće vam potrebni meseci da se otarasite viška kilograma koje ćete dobiti uz njihovu konzumaciju.

Zato, zapitajte sebe: da li je vredno?

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.