8 KOBNIH grešaka prilikom nošenja donjeg veša koje vas koštaju zdravlja "tamo dole"

1: Previše uski donji veš

Ne samo da je neudoban, već preuski donji veš može dovesti do iritacije kože kao i vaginalne iritacije, pogotovu kod žena koje su u menopauzi jer su njihovi vaginalni zidovi pretanki. Bilo koji donji veš koji je isuviše uzak da se trlja o kožu, nije dobar za vas.

2: Steznici

Ako nosite rubje koje se tretira kao ono za mršavljenje, poput pojas, pokrećete rizik po vaše zdravlje. Prvo što vas stežu na intimnim delovima, drugo što se teško skidaju, a treće, rizikujete komplikacije jer stežete stomak i sprečavate olakšano mokrenje.

3: Sintetičke tkanine i svile

Kada je reč o materijalu, stručnjaci se slažu da je najbolji izbor kada je u pitanju donji veš pamuk. Veštački materijali, sintetika ne omogućavaju da vaša koža diše.

4: Tange

Ako imate probem s bakterijom u mokraći odmah da vas obavestimo – nošenje tangi će samo pogoršati stvar. Istina je da žene uživaju u njima ne razmišljajući o posledicama, ali ako ne želite da rizikujete bakterijske infekcije, opredelite se za udobniji donji veš.

5: Nošenje dojeg veša noću

Stručnjaci toplo preporučuju da spavate nagi. Razlog zbog kojeg bi trebalo da se naviknete na noć bez gaćica je taj što će te na taj način izbeći noćno znojenje, i opet one dosadne infekcije i gljivice.

6: Nenošenje veša tokom dana

Noću ih skinite, to je preporučljivo ali kada je dnevna varijanta u pitanju, to nikako. Ukoliko ne nosite gaćice ispod farmerica, ili na primer obučete samo grilon čarape, iziritiraćete kožu, znojićete se više i na taj način opet rizikovati ozbiljan problem “tamo dole”.

7: Ne menjanje donjeg veša dovoljno često

Sve je stvar lične higijene, a ukoliko se znojite više nego inače, donji veš morate redovno menjati. Opet bakterije, opet infekcija i opet problem u nedogled. Toplo i vlažno okruženje je kao izmišljeno za sve one intimne bolesti koje vam ne trebaju.

8. Loš odabir deterdženta

Ukoliko ga ne koristite, a imate osetljivu kožu onda je to smrt za vaše intimno zdravlje. Previše parfimisani deterdženti nisu dobri za vas. Proverite na ambalaži sadržaj deterdženta koji kupujete i postarajte se da bude anti – alergijski.

Izvor: nadlanu/ huffingtonpost.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.