NESREĆNA NOĆ U BEOGRADU: Za tri sata u udesima povređeno 9 osoba

- Žena stara oko 80 godina je kao pešak oko 19.30 sati u Ulici Stanka Paunovića Veljka na Miljakovcu zadobila je razderotinu čeonog dela glave i potres mozga, a prevezena na VMA - rekla je Macura.

U udesu, koji se dogodio nešto posle 20 sati na autoputu u smeru ka Šidu, povređene su dve osobe, rekla je Macura.

- Muškarac star oko 36 godina zadobio je prelom desne potkolenice, povrede leve nadlaktice i podlaktice i istegnuće vrata, a prevezen je na VMA. Dok je devojka stara oko 17 godina zadobila je povrede glave i grudnog koša i istegnuće vrata - istakla je portparol Hitne pomoći.

Šest osoba je lakše povređeno u udesu oko 23 sati na Ibarskoj magistrali kod isključenja za Rakovicu.

- Prva ekipa Hitne pomoći zbrinula je devojku staru 22 godine koja je zadobila povredu glave i istegnuće vrata, mladića starog 20 godina koji je imao istegnuće vrata i povredu stomaka, muškaraca starog 21 godinu koji je zadobio istegnuće vrata, i muškarca starog 20 godina koji je zadobio tupu povredu glave - navela je Macura.

Druga lekarska ekipa zbrinula je dvojicu muškaraca.

- Muškarac star 46 godina zadobio je povrede leve polovine grudnog koša i stomaka, a muškarac star 58 godina imao je povrede vratnog dela kičme, leve podlaktice, levog kolena i desne strane vrata - kazala je Macura i dodala da su sve povređene osobe prevezene na VMA.

Macura je precizirala da je Hitna pomoć tokom noći u Beogradu obavila 90 intervencija od kojih 12 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 213 intervencija od kojih 58 na javnim mestima i dodala da su se lekarima najčešće obraćale osobe sa bolom u grudima.

Macura je savetovala oprez u jutarnjim satima, zbog magle i niske temperature vazduha i da bi posebno trebalo da se pričuvaju hipertoničari.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i provetravanje prostorija, čuvanje imuniteta, uzimanje meda, limuna, doručka i dovoljno sna.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još