MESEČNI HOROSKOP: Bik u kandžama spletkaroša, Lav će biti uhvaćen u prevari

OVAN (21.3.- 20.4.) ARIES

Posao - Ovo je period u toku koga je najvažnije da pokažete svoj smisao za diplomatiju, da budete dobar taktičar i da ne budete preterano lakomisleni. Vaša potreba za lakom zaradom ili za što većim prihodima može vas podstaći da pravite pogrešne poslovne poteze.Posebno bi trebalo da budete oprezni u radu sa Blizancima, Vagama, Vodolijama i Ribama. Nekim novim poslovnim izazovima nećete uspeti da odolite posebno na nagovor jednog Ovna ili Škorpije, koji će vam nuditi zajednički biznis, što se može pokazati kao dobar poslovni potez ako u to budu uključeni Strelac ili Jarac. Na nezadovoljstvo Vodolije, Riba ili Device, čak i ako se radi o dugogodišnjim saradnicima nećete obraćati mnogo pažnje, jer ćete biti okupirani svojim ambicijama. Ideja o privatnom biznisu moguća je ako se radi o poslovima sa strancima i to posebno u domenu arhitekture, građevine, bankarstva, dizajna, poslova sa drvetom i metalom. Veći priliv novca možete očeklivati od berzanskih poslova, naročito posle 4.oktobra kao i od putovanja u inostranstvo. Posle 16.oktobra, ukazuju se sjajne mogućnosti za zaradu utoliko pre ako nameravate da započnete poslove sa velikim korporacijama čije je sedište u prekookeanskim zemljama.

Ljubav – Ukoliko ste u stalnoj, dužoj vezi, mogući su konflikti sa partnerom. Očekivaćete od partnera da bude lojalan, daispunjava obećanja, ali upravo to on neće biti u stanju da uradi. Moguća je čak i razdvojenost koju ćete vi teže podneti nego on. Od 4.oktobra može doći do pojačane posesivnosti ali i naglašene strastvenosti, što će se naročito ogledati u vašoj sposobnosti zavođenja. Bogat društveni život koji će biti naglašen tokom celog perioda, predstavljaće za vas veliki izazov, i bez obzira da li ste slobodni ili ne, možete pokazivati tendenciju ka paralelnim vezama. Ukoliko vam se bude dopala Devica, osoba rođena u znaku Blizanaca ili Vage, uzajamno nadmudrivanje će biti ono što će davati čar vašem odnosu, ali će vam u priličnoj meri i kidati živce. Jedan strastveni Bik ili isto takva Škorpija, kao i lojalni Jarac mogu biti za vas mnogo bolje rešenje. Eventualni odlazak na put makar i kratak u inostranstvo posle 16.oktobra, pruža sjajnu mogućnost za poznanstvo sa strancem i obećava više nego romantičnu vezu.

Zdravlje – Mogući su problemi sa stomakom na nervnoj bazi kao i manji problemi sa grlom.

BIK (22.4.- 21.5) TAURUS

Posao - Velike ambicije u vezi sa grandioznim projektima vas ne napuštaju, naprotiv počinjete da ozbiljno razmišljate imate li perspektivu na sadašnjem radnom mestu. Potrebna vam je promena ili posla ili radne sredine, jer vas tu gde ste, malo šta istinski stimuliše, rodjeni ste za velike poslove i osećate u sebi veliki kreativni potencijal. Potrebna vam je podrška Ovna, nekog drugog Bika, Vage, Device, Jarca, Škorpije. Trebalo bi da se oslonite na svoje šesto čulo, kada budete obavljali razgovor u četiri oka sa nekim ko će imati za vas vrlo interesantan predlog. Budite otvoreni za svaku vrstu saradnje, jer u protivnom, može se desiti da budete nepotrebno na gubitku. Sve vreme ćete biti u kandžama spletkaroša koji će hraniti svoju dušu svakom informacijom koju mogu dobiti u vezi sa vama, ali to ne bi trebalo da vas preterano brine. Od 16. oktobra kreće mnogo povoljniji period, posebno ako smognete snage za jedan vrlo otvoren razgovor sa nekim ko ima dobre veze sa strancima, ko vas dobro poznaje i ko je voljan da vam pomogne u vezi sa realizacijom vaših planova.

Ljubav – U vama svako vidi jaku osobu koja zna šta hoće, koja ima mogućnost da bude s kim poželi, ali realnost je često sasvim drugačija. Ne bi trebalo da se povlačite u sebe, smatrajući da ste napravili pogrešan poteztime što ste bili previše iskreni prema nekom ko vam nije uzvratio istom merom. Takođe ne treba da se stidite svojih osećanja, što i nije vaša osobina, ali postoji neko ko kod vas u poslednje vreme izaziva osećanje zbunjenosti. Skloni ste da merite svaku reč na kantar i da u sebi tražite propuste. Posle 16.oktobra prepustite se osećanjima a do tada obnovite neke društvene odnose koje ste zapostavili. Što bogatiji društvni život, to bolje po vas. Možete očekivati mnogo interesantnih susreta o kojima niste ni sanjali. Ako su predmet vaših želja Jarac, Vodolija, Škorpja, morate da upotrebite delikatnu taktiku, ne zato što su oni takvi nego zato što ste vi ranjiviji nego inače. Ako nastupite previše direktno, povredićete pre sebe nego njih, i poljuljaćete sopostveno samopouzdanje, Postoji neko ko vam polako ali sigurno postaje opsesija. Mladi, slobodni Bikovi mogu preterati s izlascima i napraviti u priličnoj meri haos od svog života, upuštati se u paralelne veze, ali će se već posle 16.oktobora situacija iskristalisati u pravcu nekoga ko ima veze sa insotranstvom, bilo preko studija ili rodbinskih veza.

Zdravlje - Da biste se osećali sigurnijim u sebe, radite na sebi, držite dijetu i radite gimnastiku.

BLIZANCI (22.5.- 21.6.) GEMINI

Posao - Malo toga će se odvijati kako ste zamišljali. Ali naravno, vi uvek imate rezervni plan, pa će tako biti i ovog puta i početkom perioda pokušaćete preko Lava, Raka ili Bika da krenete u neki biznis. Kao posrednik ili dobar savetodavac naći će se neka Škorpija koja će vam najverovatnije biti i od velike finansijske pomoći. Ne odustajte od svojih namera, jer vam predstoji vrlo buran period. Brzopletost vas može skupo stajati. Treba da pokušate da se više oslonite na savete starijih, čak i onih koji vam u priličnoj meri idu na nerve, moguće nekog starijeg kolegu, šefa ili oca, posebno ako se radi o Devici ili Jarcu. Možete očekivati interesantnu ponudu od strane jednog Ovna, Škorpije ili Vodolije, koji će imati interesantan predlog za zajedničku saradnju. Vaš entuzijazam neće biti dovoljan za uspeh, malo više organizacije u životu ne bi vam škodilo. Posle 19. oktobra pojavljuje se u vašem životu nov poslovni partner, moguće iz inostranstva.

Ljubav – Kao i na poslu i u ljubavi ćete mnogo želeti, ali može se desiti da napravite pogrešne poteze, posebno ako vam se dopadnu Bik, Vaga, Ovan, Strelac. Pazite da ne dajete obećanja bez pokrića, da ne budete previše samouvereni, posebno kada je u pitanju vaš šarm.Vaš partner ne samo da nije naivan i da vam neće verovati u sve što pričate, nego može poželeti da vam vrati milo za drago. U tom slučaju vam nikako neće biti prijatno da se suočite sa svim posledicama svojih postupaka. Skloni ste paralelnm vezama. Važno vam je da budete u centru pažnje, bićete komunikativni, ljubazni ali zapravo, moguće je da ćete voditi dvostruki život i da će u vaš život ući neko ko je na granici zakona, ili ako ste muškarac, možete dopasti šaka vrlo iskusne žene, mnogo iskusnije od vas. Pazite, želje se često ostvaruju, ali pitanje je dokle će vas želja držati. Ovan vas takođe može lako osvojiti svojim erotskim čarima. Koliko će vam energije uopšte ostati za posao sa tako bogatim ljubavnim životom? Ako ste mladi i slobodni, možete biti sigurni da ćete sresti nekoga s kim veza neće početi baš lako jer će verovatno biti prilično tajanstven. Ukoliko priželjkujete pomirenje, pazite šta pričate, jer su reči vaše najubojitije oružje, ali se mogu okrenuti protiv vas.

Zdravlje - Početkom oktobra, kreće period u toku koga možete biti previše iscrpljeni i fizički i nervno.

RAK (22.6. – 22.7.) CANCER

Posao - Nalazite u periodu u toku koga nećete lako baš dozvoljavati drugima da se mešaju u vaše poslovne odluke, jer ste vrlo sumnjičavi, podozrivi i nemate poverenja ni u čiju lojalnost, osim možda kada su u pitanju jedan Jarac ili jedna Riba. Nameravate da započnete neki privatan projekat ili posao, ili da se maksimalno posvetite svojim ličnim interesvovanjima ali će vam koncentracija biti prilično loša sve do 16.oktobra. Želećete da započnete posao koji bi podrazumavao kontakt sa strancima ili korišćenje inostrane stručne literature. Moguće je da ćete želeti da napravite značajan zaokret u karijeri, i u tome će vam najverovatnije pomoći Devica i Škorpija. Može se desiti, ako se bavite intelektualnim radom, da uđete u fazu izuzetne mentalne iscrpljenosti i da pravite bilans svog života, koji neće biti tako negativan kako vam se može činiti. Ipak, verovatno smatrate da ste mogli da postignete više i to ćete i pokušati u ovom periodu. Nikakve trgovinske transakcije ne prporučuju vam se u ovom periodu niti otvaranje privatne firme, bar ne do poslednje sedmiceovog perioda. Oslonite se na savete starijeg poslovnog parntera, moguće rođenog u znaku Jarca. Nemojte olako odbiti poziv za put u inostranstvo ili za učestvovanje u nekom projektu koji vam se može učiniti nedovoljno isplativim.

Ljubav - Ako ste u vezi sa osobom koja je na visokom položaju ili dobrog materijalnog stanja, moguće da će vam ona rešiti finansijske probleme. Mnogo ste popularniji i omiljeniji nego što mislite ali se mnogi druže sa vama i zato što im imponujete. Ako ste u braku ili dužoj vezi, pazite ko vam ulazi u kuću, moguće je da vam nisu baš svi pravi prijatelji. Ako ste slobodni, skloni ste prilično boemskom životu, okruženi ste prijateljima sa kojima provodite mnogo vremena. Ukoliko ste u vezi, vaš partner je najverovatnije veoma odgovoran, ali ako ste na početku veze, verovatno još uvek nije zadobio vaše kompletno poverenje. Ponašate seprilično uzdržano, na vrlo diskretan način pokušavate da ga impresionirate, a ne znate da ste to već učinili, naročito ako se radi o Devici, Škorpiji ili Jarcu. Ukoliko ste sami ili slobodni, ne želite po svaku cenu da hrlite u bilo kakavu vezu, naročito ne sa osobom koja je prisutna u javnom životu. Pazite da vas jedan Ovan ili Vaga ne osvoje primenjujući taktiku koju ste u stvari intimno prezirali. Nikad ne reci nikad. Posle 16. oktbora postajete malo razboritiji i manje ćete robovati predrasudama.

Zdravlje – Proverite krvnu sliku i obrtaite pažnju na eventualne probleme sa bubrezima.

LAV (23.7.- 22.8.) LEO

Posao - Iako ste intimno verovatno zadovoljni razvojem situacije na poslu, strepite da biste mogli dobiti neke vesti koje vam neće biti prijatne, i koje bi mogle značiti potpunu promenu vaših planova, naročito u vezi sa saradnjom sa jednom Vodolijom, Ribom, Blizancima ili Vagom.Situacija na poslu se komplikuje jer se neko služi intrigama i lažima da bi vas oklevetao, ali to za vas nije ništa novo. Mogući su problemi neke druge vrste koji će nastupiti kao rezultat nekog trača. Sve do 16. oktobra može desiti da vam neko u koga ste imali poverenja napravi kontra uslugu, sve u želji da vas negde pohvali gde misli da bi to vama moglo koristi. Moguća je sjajna ponuda iz inostranstva, posebno od mlađih, inventivnih osoba. Rođeni početkom znaka ne treba da se izlažu povećim troškovima niti da u afektu donose odluke, posebno u radu sa Škorpijama, Devicama i Strelcima.

Ljubav - Ako spadate u one vrste Lavova koji prvo skoče pa kažu 'hop' onda ćete upasti u živi pesak svojih neistina ili olako datih obećanja, što će samo dodatno pogoršati situaciju, posebno ako ste u vezi sa Vagom, Bikom, Vodolijom. Pogrešno usmerene SMS poruke, svađalačko raspoloženje, nepotrebne nesuglasice, sve to može da oteža komunikaciju, a vama će se ćiniti da su vam ruke vezane. Razmislite da li su, a ako želite da se osećate slobodnim, a to niste, moraćete da platite visoku cenu. Do kraja perioda se strpite i pokušajte da taktizirate, ali uverljivo. Slobodni mladi Lavovi mogu biti skloni vezama sa starijim, iskusnim partnerkama, ali je pitanje kako će se veza završiti.

Zdravlje – Uradite nešto za svoj imunitet. Smanjite kilograme.

DEVICA (23.8. – 22.9.) VIRGO

Posao - Izgleda da ipak nemate jasno definisan cilj pred sobom, imate razne ponude, ali sačekajte malo da vidite da li će stići neka nova, mnogo interesantnija primerena vašim kapacitetima. Budite spremni da se prilagodite atmosferi na poslu gde će svi biti pomalo nervozni, prepametni, imaće nove ideje koje ćete vi morati da sprovodite u delo. Sačekajte svojih pet minuta a dotle usvaršavajte neki strani jezik, trebaće vam uskoro. Može da iskrsne sjajna šansa za rad u medijima, u okviru turističke organizacije, neke firme koja posluje sa strancima i posle 19. oktobra da vam svane i da sve što ste do sada radili ostane iza vas kao neka manja noćna mora. Oslonite se na Bika, Jarca, ali nikako na drugu Devicu ili Blizance, sa njima su mogući uglavnom problemi. Trebalo bi da obavite ozbiljan razgovor sa Škorpijom, ona vam može pomoći da rešite dilemu.

Ljubav - Najverovatnije radite zajedno sa osobom koja vam se dopada i očekujete podršku od nje jer smatrate da ste na istim talasnim dužinama po mnogim pitanjima. To može značiti i početak nekog nedefinisanog emotivnog odnosa ili pokušaj da vam se osoba koju smatrate prijateljem udvara. Imate konstantan osećaj da bi nešto moglo da se promeni u vašem životu. Neko vas izuzetno ceni, ali ste imali i sreću da ste sreli tu osobu, jer je u stanju da vas usreći. Pitanje je međutim da li vi želite njeno društvo 'zauvek' ili samo koketirate sa njom i prija vam njena pažnja. Nikako ne bi trebalo da mešate posao i ljubav, posebno ako ste žena, a osoba koja vam se dopada nalazi se na mnogo višem položaju od vas. Posle 5.oktobra vi ćete moći da bolje pokažete ono što osećate, delovaćete harizmatičnije i imaćete većeg uticaja na osobu koja vam je draga. Ako ste slobodni, na kraćem putu moguć je susret sa Bikom, Vagom, Ovnom ili Škorpijom.

Zdravlje – Pokušajte da se oslobodite crnih misli kao i nekog eventualnog poroka.

VAGA (23.9. – 22.10.) LIBRA

Posao - Možete biti skloni da odugovlačite sa izvršavanjem svojih obaveza,i da donosite odluke na osnovu onoga šta vama odgovara, a ne na osnovu onoga što znate je u redu. Moraćete da sačekate do 5.oktobra sa ostvarenjem cilja, jer niste spremni da preuzmete odgovornost za svoje postupke. Pazite da ne ulazite u sukobe sa osobama koje su daleko ispod vašeg nivoa ili koje vas uopšte ne razumeju. U svakom slučaju trebalo bi da se trgnete, da se prihvatite ozbiljnog posla i da se obratite pravim osobama za pomoć. Ne pravite planove na osnovu lažnih obećanja.Potrebno vam je mnogo samokontrole i želje za uspehom da bi do njega i došlo. Od 5. oktobra kreće mnogo povoljniji period sve do 15. kada možete očekivati realizaciju svojih planova, posebno uz pomoć Ovna, Škorpije ili Jarca. Ukoliko se bavite poslom za koji vam je potrebna dobra fizička kondicija, trebalo bi da više vremena posvetite sebi, ako je potrebno i pod nadzorom stručnjaka.

Ljubav - Očekujete mnogo od osobe koja se bavi poslom sličnim vašem, bilo da vam pomogne ili čak da vas protežira, tamo gde je vama to najvažnije. Nemojte sebi dopustiti da vas demorališe njen uporan stav u pogledu rešavanja nekih problema do kojih je vama veoma stalo. Slobodne Vage mogu brzopleto postati 'žrtva' iskusnih zavodnika koji najverovatnije neće biti do kraja iskreni ili će misliti da mogu da se poigravaju sa vama. Trebalo bi da sve do 17.oktobra budete oprezni,jer tek tada nastupa za vas povoljan period. Ako ste rođeni početkom znaka to je utoliko naglašenije, dok Vage koje su rođene pred kraj znaka mogu doći u iskušenje da uđu u vezu sa nekim ko im po mnogo čemu ne odgovara. Ako se pri tom radi o osobi koja ima bilo kakve veze sa inostranstvom, utoliko je pre moguće da se nađete u situaciji nad kojom najverovatnije nećete imati punu kontrolu. Mlade slobodne Vage, posebno one koje su sklone flertu, mogu neoprezno pomisliti kako mogu da zavedu Ovna, Jarca ili Škorpiju, ali pre toga bi bilo dobro da se raspitaju o kome se radi, jer se može dogoditi da ta osoba nije slobodna a da rado prihvati poziv za viđenje. U oktobru postajete posebno aktivni, ne razmišljajući mnogo o posledicama. Pazite da ne postanete vi nečija žrtva.

Zdravlje – Čuvajte se oštrih predmeta i brze vožnje.

ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.) SCORPIO

Posao - Naglašen je uspeh koji ukazuje na vašu materijalnu usredsređenost i spremnost da se maksimalno pozabavite rešavanjem svojih finansijskih problema. Mnogi predstavnici vašeg znaka razmišljaju o ulaganju novca u nekretnine ili u neke vredne akcije, moguće strane banke. Neko mlad, vrlo ambiciozan ko želi da vas impresionira može vam dati predlog u vezi sa vašim fiansnijama koji neće biti tako povoljan po vas. Trebalo bi da poslušate savet starije osobe, nekoga na položaju, moguće Jarca ili Vodolije. Bilo bi dobro da usmerite svoju pažnju na nekog Bika koji vam nudi saradnju. Pazite kako rešavate poslovne probleme, možete biti preterano impulsivni i spremni da idete na sve ili ništa, što nije dobro, jer uz malo diplomatije, možete lako postići cilj i to već 16.i 17. oktobra tako da se nikome ne zamerite i da svi budu zadovoljni.

Ljubav - Vi ćete biti samo delimično osoba koja se za bilo šta pita jer će se neko potruditi da vas osvoji i za to mu neće biti potrebno mnogo napora. Vi već znate ko vas je osvojio, ali će se pojaviti mnoge nove mogućnosti na koje nećete ostati ravnodušni. Jedna Riba ili neki Bik mogu biti previše uporni u pokušaju da vas po svaku cenu ne izgube. Početkom perioda će zbog toga praviti i brojne greške što se može loše odraziti na vaš odnos. Imate visoke kriterijume koje je teško zadovoljiti, ipak naći će se neko ko će pokušati da vam u svemu ugodi. Moguć je manji sukob sa partnerom zbog njegove ljubomore ili zbog nekog zajedničkog problema na koji ćete gledati iz različitog ugla. Ako ste od nedavno u vezi, imaćete potrebu da neke stvari na samom početku raščistite sa partnerom i u tome ćete biti veoma uporni. Sredovečne Škorpije ozbiljno razmišljaju o braku ili proširenju porodice. Zapitajte se samo da li je vaš izbor pravi. Ne verujete sve jednoj Vagi, ali zato bezrezervno poverenje možete imati u Jarca.

Zdravlje – Povremeno možete biti neraspoloženi.

STRELAC (23.11.- 21.12.) SAGITARIUS

Posao - Period nije dobar ni za kakav oblik partnerskih odnosa, ni poslovnih ni ljubavnih, a naročito ako je predmet vašeg interesovanja neko s posla. Može vam napraviti poslovni problem. Pokušajte da budete što je moguće racionalniji i smireniji u rešavanju problema. To bi moglo značiti da neko može pomisliti kako vas je lako navesti na nešto što je protivno vašim interesima. Ako se radi o Ovnu, Škorpiji, Biku, Ribi ili Devici, budite oprezni. Oni koji žele da osnuju privatnu firmu ne bi to trebalo da čine u ovom periodu. Vlasnici privatnih firmi mogu imati neka zaostala dugovanja, a oni koji rade u državnoj službi, mogu imati probleme sa autoritetima.Može se dogoditi da dobijete jedan interesantan predlog o kome treba ipak samo da razmislite, posebno ako dođe od nekog Lava, Raka ili Ovna, ali odgovor nemojte dati sve do 19.oktobra. Od tog datuma situacija kreće nabolje, posebno rođenima početkom znaka.

Ljubav - Kao i za posao, period nije baš sjajan za ljubavne odnose, posebno ako ste skloni paralelnim vezama, a mnogi predstavnici vašeg znaka jesu, ili bar stalno stvaraju kod partnera osećaj da bi nešto tako moglo da se dogodi. U slučaju da ste jedan od njih, pazite da ako prepustite onoj drugoj strani ili stranama da se međusobono dogovaraju, ne budete vi na gubitku. Nova poznanastva u većem društvu mogu doneti dosta problema a posle 16. oktobra, postajete nešto razumnjiji i tačno ćete znati šta hoćete. Bilo bi dobro da budete mnogo oprezniji i da ne unosite previše emocija u veze koje će ionako biti najverovatnije površne. Vaš odabir partner zavisi u ovom periodu od vašeg trenutnog raspoloženja, dok oni koji su u dužoj vezi ili braku mogu imati osećaj da partner od njih očekuje više nego što su spremni da pruže. Moguća je veza sa Ovnom, Vagom ili Bikom, i bez obzira na vaš ležeran stav prema životu, može se desiti da se ipak iznervirate, jer nekom situacijom sigurno nećete moći da vladati. Vaši najbliži mogu biti protiv vašeg partnera ili ih on može nečim provocirati. S obzirom da ne želite da se mešate u njhove razmirice, na kraju ćete vi ispasti glavni krivac za njihove nesuglasice.

Zdravlje – Budite oprezni na ulici i za volanom.

JARAC (22.1.- 20.1.) CAPRICORNUS

Posao - Moraćete da pristanete na nešto na šta inače nikada ne biste, ali smatraćete da je mnogo bolje da napravite neki kompromis nego da vas bilo ko ucenjuje ili vam pravi neku vrstu problema. Poslovi sa inostranstvom i neki vaši planovi u vezi sa odlaskom na put mogu biti odloženi do 16. oktobra što i nije tako loše kako vam se može učiniti, jer je možda bolje da sve svoje poslove sredite, pre nego što se odlučite da bilo gde otputujete. Može se dogodoiti da odbijate da prihvatite činjenice. Vaši poslovni partneri mogu biti prilično nepredvidivi i naporni u svojim zahtevima, bez obzira da li radite u državnoj ili privatnoj firmi. Vaša karijera je u usponu bez obzira na neke trenutne zastoje i možete slobodno da nastavite sa realizacijom započetih poslova, jer će vam oni doneti sasvim lepe prihode.

Ljubav - Možete imati utisak da ste u potpunosti prepušteni sami sebi kada su neke važne odluke u pitanju. Moguće da je to vaš subjektivni osećaj, ali dovoljno jak da vas čini nezadovoljnom. Na muškarce takođe deluje razdražujuće, jer partnerku mogu smatrati previše superiornom. Ali posle kreće mnogo bolji period koji će vam doneti smirivanje strasti, a jedan Rak, Lav i Ovan mogu vam u tome i te kako pomoći. Mladi, slobodni Jarci ne bi trebalo da žure sa odlukama koje se tiču ljubavi, jer sve što započnu u ovom periodu, može se ispostaviti kao pogrešna odluka na duži rok. Ne bi trebalo da previše cepidlače i da budu kritički nastrojeni prema partneru, mogu tako propustiti sjajnu šansu da ostvare vrlo lepu vezu, posebno sa jednim Bikom ili Vagom i to pred sam kraj perioda. Svi Jarci će imati potrebu da što manje pričaju o svojim ljubavnim problemima ili čak da se sastaju u tajnosti sa nekom vrlo dominantnom osobom raskošne lepote.

Zdravlje – Uzimajte čajeve za bubrege i više se šetajte.

VODOLIJA (21.1.- 19.2.) AQUARIUS

Posao - Potrebno vam je osećanje slobode i nezavisnosti jer imate dosta ideja koje ne možete da realizujete u okviru saradnje sa postojećim saradnicima. Vodolija ne podnosi opstrukcije, a nailaziće na njih na sve strane. Bilo bi dobro da sačekate sa nekim važnim odlukama koje se tiču nekih novih poslova, posebno sa inostranstvom. Ako vam saradnju ponude Blizanci, Devica, Vaga možete imati u početku problema sa njima. Sa Jarcima nikako nećete moći da nađete zajednički jezik. Sve do 16. oktbora ne bi trebalo da žurite kod donošenja poslovnih odluka već da poslušate savet bliskih saradnika. Možete očekivati vrlo važan sastanak sa nekim ko će imati konstruktivne ideje u vezi sa vašim poslovima. Poslovi u medijima sportu ili u velikim firmama mogu privremeno biti u zastoju ili ako se zaposlite, verovatno će to biti neki honorarni posao. Ne odustajte od svojih planova ni zbog koga ali nemojte ni žuriti sa odlukama, posebno ako bi trebalo da zbog novog posla često idete na put ili da radite sa kolegama iz drugih gradova ili sa inostranstvom.

Ljubav - Oni koji su pred drugom značajnom vezom ili nameravaju da uđu u drugi brak mogu oklevati jer im se može učiniti da im partner ne pruža dovoljno podrške u pogledu nečega što je njima veoma bitno. Nemojte biti nakraj srca bez razloga, i nemojte se uplitati u porodične rasprave, bilo sa vašim roditeljima ili roditeljima partnera. Vrlo je prisutan uticaj starijih autoritativnih osoba baš po pitanju ljubavnog života. Ukoliko ste žena, može vam se udvarati stariji muškarac, na položaju i dobrog finansijskog stanja koji će želeti da vas fascinira upravo svojim statusom u društvu. Muškarci mogu biti žrtve moćnih, uticajnih žena koje se uspešno bave finansijama i koje će želeti da po svaku cenu imaju kontrolu nad svakim segmentom njihovog života. Biće vam sve do 19. oktobra teško da se oduprete uticaju sa strane, ma ko da je u pitanju, činiće vam se da nemate svoje ja i da radite samo ono što se od vas očekuje. Krajem perioda, ako vam se ukaže prilika da odete u inostranstvo nemojte oklevati, jer vas upravo negde na putu čeka sjajna prilika u vezi sa ljubavlju, moguće sa svetlom ili crvenkosom osobom.

Zdravlje – Skloni ste povremenoj nervozi ili nesanici.

RIBE (20.2.- 20.3.) PISCES

Posao - Ponašate se kao da ste sami sebi dovoljni, kao da nemate ni na koga da se oslonite i pomalo gubite interes za ono što se oko vas dešava, što predstavlja u stvari vid samoobane jer je potrebno da se suočite sa ozbiljnim problemom kada je u pitanju vaša karijera.To je samo prolazna apatija kao rezultat nemoći da u potpunosti držite pod kontrolom situaciju na poslu. Neko će želeti da vam se nametnete na svaki način, ili će pokušati da vas nagovori da radite za njega. Ako budete spremni na popuštanja čak i po vrlo visoku cenu, bukvalno u finansijskom pogledu, moguće da ćete i postići bar delimično cilj. Ipak, ukoliko mislite da ne treba da odstupite od svojih principa ma koliko vas to koštalo, budite dosledni, pa šta bude. Situacija je prilično nepovoljna za one koji imaju bilo koju vrstu dugova ili koji očekuju isplatu a ona nikako ne stiže. Možete biti žrtva neke zavere ili vas neko može u bukvalnom smislu pokrasti jer ste svojevremeno ispali naivni. Mnogi predstavnici vašeg znaka mogu da promene posao, da reše da stave tačku da dosadašnji način života i da krenu drugim putem. Zapitajate se da li ste za sve to spremni. Za umetnike nastupa vrlo izazovan period u kome će morati da daju sve od sebe da bi uspeli.

Ljubav - Ni u ljubavi vam nije lako, posebno ako ste bar godinu dana unazad odlagali donošenje odluke i prepuštali da partner odlučuje za oboje. Neodlučnost će vas skupo stajati, i zato što pre pokušajte da rešite problem. Mnogi su na raskrsnici i misle da dalje ne mogu da budu sa istim partnerom ali se plaše samoće. Može se desiti da patite od osećanja krivice, imate preterano emotivni pristup problemu koji zahteva više odlučnosti. Pomalo strepite od suočavanja sa činjenicama,ne želite da čujete ono što vam ne odgovara i previše se bavite praktičnim problemima. Radite sve suprotno od onoga kako bi trebalo. Vaš ljubavni život je prava konfuzija, verovatno vam se dopada osoba koja nije slobodna ili koja ne želi da tolerše vašu neodlučnost. Slobodne Ribe mogu biti žrtva vrlo iskusnih zavodnika ili zavodnica i da im se prepuste, ne razmišljajući o sutrašnjici. Pasivan pristup rešavanju problema u ljubavnom životu neće vas nikud odvesti. Vreme svakako nije pogodno za stupanje u brak, za verdbe niti za davanje lažnih obećanja. Takođe nemojte olako shvatiti partnerovo nezadovoljsto ili eventualne pretnje, jer ih može ostvariti. Posle 19. oktobra, neko blizak vašoj kući, moguće prijatelj ili rođak, pomoći će vam da rešite jednu vrlo važnu dilemu u vezi sa ljubavnim i porodičnim životom.

Zdravlje – Nervoza.

Izvor: conopljanews.net

Pogledajte još