INSTANT ELIKSIR MLADOSTI: 5 lakih make up trikova da izgledate mlađe

Najvažnija stvar jeste da dobro poznajete svoje lice. Uz ovih 5 saveta vaša koža će izgleadati podmlađeno, a šminka će vam u trenu oduzeti nekoliko godina.

1. Savršen ten

S godinama koža postaje suvlja, pa joj je samim tim potrebno više hidratacije. Zbog toga birajte pudere na bazi vode, a pre nanošenja pudera obavezno nanesite prajmer koji će vašoj koži dati dodatni sjaj. Čim vam se lice sjaji, umesto da ima mat izgled - izgledaćete mlađe.

2. Sjajni i sveži obrazi

Umesto bronzera i rumenila u prahu, braon i narandžastih nijansi, koristite kremasta rumenila u kajsijastim i roze nijansama. Ona će vašem licu dati svežiji i prirodniji izgled, a samim tim i mlađi.

3. Svetlije našminkane oči

Pre svega, kako biste pokrili podočnjaka, i posvetlili taj deo lica, u predelu očiju koristite korektor i hajlajter. Umesto smokey eyes look-a i tamnih boja na kapcima, koristitite svetlije nijanse, a pre nanošenja senke obavezno stavite podlogu kako vam se ne bi pravile "bore".

4. Doterane obrve

Veoma je važno da obrve budu oblikovane u skladu sa vašim licem , jer oblik obrva umnogome utiče na celokupan izgled. Ukoliko niste sigurni da možete sami da ih oblikujete, za malu sumu novca to možete uraditi u bilo kom kozmetičkom salonu. Prlikom šminkanja popunite ih i, ako je potrebno, korigujte olovkom za obrve, a u modi su kao i već par sezona guste obrve.

5. Pune usne

Za izgled punijih usana, najpre se poslužite bazom (to može biti i korektor) koji će učiniti da vam se ruž duže zadrži na usnama. Uokvirite usne olovkom boje pudera, ili bilo kojom pastelnom nijansom, a zatim nanesite ruž iz iste palete boja. Na sredinu usana stavite malo sjaja za usne. Na tamne karmine zaboravite - oni će vam samo dodati godine.

Pogledajte još