ZAVRŠIO KAO OTAC! Ozloglašeni kriminalac izrešetan sa 15 metaka na Paliću

Filip Vilotijević, zvani Kićun (25) iz Novog Sada, ubijen je sinoć oko 23 sata na Paliću, dok je mladić koji je bio s njim teško ranjen

Vilotijević je sa drugom nešto pre ponoći bio u automobilu koji se kretao, kada je na njih ispaljen vatreni rafal od 15 metaka. Filip je na licu mesta ubijen, dok je mladić koji je bio sa njim teško ranjen i za sada nije poznato o kome je reč.

Filip Vilotijević je bio u ekipi sa Aleksandrom Roganovićem (1994) koji je u Veterniku ubijen pre svega 14 dana. Obojica su se bavila trgovinom narkoticima na području Novog Sada i okoline.

Filip Vilotijević je novosadskoj javnosti poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ "Žarko Zrenjanin". Mada je uhapšen zbog sumnje da je tada za pokušao ubistvo Nemanje J. (18), ostalo je samo na tome da se sumnjiči, sudija nije doneo osuđujuću presudu.

Apelacioni sud u Beogradu je pre mesec dana pravosnažno osudio Filipa na dve i po godine zatvora, dok je Vukašinu Cmiljaniću (23), takođe iz Novog Sada ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji 2011. godine.

Vilotijević je osuđen zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je istom prilikom ispalio jedan hitac iz pištolja u pod. Cmiljaniću je pritvor produžen do dalje odluke suda. Pucnjava u "Vanili" je bila nastavak obračuna između dve kriminalne grupe iz Novog Sada.

Filip je sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića "Kaskada". Stariji Vilotijević važio je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu, a njegova porodica bila je u sukobu sa nikšićkom familijom Radulović, još 80-ih godina.

Filip je, inače, od ranije poznat novosadskoj policiji zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je pre presude za ubistvo u "Vanili" osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora. Svojevremeno ga je i Veće za maloletnike suda u Novom Sadu osudilo za krivično delo ubistva u pokušaju i nedozvoljenog nošenja oružja.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još