SVAKA ČAST: Verujete li da ova žena ima 66 godina

Zvezda filmova iz serijala “Osmi putnik”, američka glumica Sigurni Viver danas puni 66 godina. Po njenom mladalačkom izgledu i fantastičnom držanju može se zaključiti da je 15-ak godina mlađa. Ova 180 centimetara visoka rođena Njujorčanka imala je bezbrižno detinjstvo ispunjeno čestim putovanjima i školovanjem po najboljim privatnim školama. Sa 14 godina je pokazala svoj buntovni duh. Ime Sjuzan koji je dobila na rođenju promenila je u Sigurni po liku Sigurni Hauard iz Velikog Getsbija Frensisa Skota Ficdžeralda. Tokom studija književnosti na Stenfordu išla je u dramsku sekciju u kojoj je, pored ostalih, bila i Meril Strip. Posle diplomiranja počela je da igra u pozorišnim trupama u Njujorku. Pre nego što je zaigrala “Osmom putniku” 1979, imala je nekoliko manjih uloga, od kojih se ona u “Eni Hol” kod Vudija Alena pamti po kuriozitetu da se pojavila na velikom platnu ravno šest sekundi.

Ulogom kapetana Riplija kod Ridlija Skota u “Osmom putniku” stekla je svetku slavu. Iako je igrala u velikom nbroju kvalitetnih kinematografskih ostvarenja, Ripli je obeležila njenu karijeru.

Poslednjih godina je dala odličnu ulogu u Avataru, čiji se drugi deo očekuje 2017.

Spomenimo samo neke velike filmove u kojima je igrala veće role: Godina opasnog življenja, Gorile u magli, Isterivači duhova i Kopiket.

Više od 30 godina je u braku sa Džimo Sipsonom i ima jedno dete.

Izvor: Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.