Đoković preko Stepaneka do finala

BEOGRAD, 7. novembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Bazelu, pošto je pobedio Čeha Radeka Stepaneka sa 2:1 u setovima (6:7, 7:5, 6:2).

Đoković je do devetog finala u sezoni došao posle velike borbe, a u drugom setu spasao je tri meč lopte. On je osvojio 109 poena, seda mviše od Stepaneka, ali je i napravio sedam duplih servis grešaka.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, a Đoković nije uspeo da iskoristi dve prilike za brejk. Pobednik seta odlučen je u tajbrejku u kome je češki teniser vodio od početka.

Stepanek je od rezutlata 2:2 nanizao tri poena i poveo sa 5:2, Đoković se zatim približio na poen zaostatka, ali je peti nosilac ponovo pojačao i sa tri uzastopna poena osvojio set sa 7:4.

I u drugom setu Đoković i Stepanek su bili sigurni u gemovima na svoje servise. Češki teniser je u 10. gemu, posle loše igre Đokovića u kojem je napravio i duplu servis grešku, imao tri meč lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Čini se da je to poremetilo 14. tenisera sveta, pošto je u narednom gemu odigrao veoma loše, to je Đoković iskoristio, napravio brejk i poveo sa 6:5, a zatim osvojio gem na svoj servis i izjednačio u meču.

Stepanek je loše počeo treći set, pošto je Đoković već u prvom gemu napravio brejk i posle gema na svoj servis poveo sa 2:0. Srpski teniser je nakon toga nastavio sa dobrom igrom i posle dva sata i 30 minuta igre uspeo da izbori plasman u finale.

Đoković će se za trofej boriti protiv boljeg iz duela švajcarskih tenisera - prvog igrača sveta Rodžera Federera i Marka Kjudinelija, 73. na ATP listi.

Nagradni fond turnira u Bazelu je 1.7550.000 evra a pobednik će osvojiti 291.700 evra i 500 ATP bodova.

Pogledajte još