Zvezda pobedila Hajduk golom Savija

BEOGRAD, 7. novembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Hajduk iz Kule sa 1:0, u utakmici 11. kola Superlige Srbije i tako se učvrstili na prvom mestu na tabeli.

Fudbaleri Zvezde su do osme uzastopne pobede u prvenstvu, a ukupno 10. došli golom Savija u 32. minutu. To je bio peti trijumf "crveno-belih" u prvenstvu minimalnim rezultatom.

"Crveno-beli" su do sada sakupili 31 bod i imaju sedam bodova više od "večitog" rivala Partizana, koji će utakmicu 11. kola igrati sutra u Kragujevcu protiv novog superligaša Metalca.
Hajduk je ostao na 13. mestu sa 10 bodova.

Crvena zvezda će u sledećem kolu igrati na gostovanju protiv poslednjeplasiranog Čukaričkog, dok će Hajduk dočekati OFK Beograd.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala terensku inicijativu i mnogo više šansi, ali je domaćim igračima uglavnom nedostajalo koncentracije u završnici.

Golman Hajduka Angel Manolov uspeo je da odbrani šuteve Milana Vilotića i Avala Isaha. Gosti su u 25. minutu imali odličnu šansu da povedu.

Posle brze kontre Miloš Ivanović je izbegao ofsajd zamku, odlično izbacio Nikolu Komazeca, koji je, umesto da vrati loptu usamljenom saigraču, odlučio da šutira sa 15 metara i izbacio loptu visoko preko gola.

Domaći su poveli u 32. minutu kada se posle kornera stvorila gužva u kaznenom prostoru Hajduka, lopta je stigla do Nikole Ignjatijevića, koji je centrirao sa leve strane, na suprotnoj je pronašao Slavka Perovića on je loptu oštro vratio u peterac, a Savio je samo postavio nogu i postigao gol.

Sedam minuta kasnije Savio je umalo postigao svoj drugi pogodak, pošto je posle kornera sa desne strane bio najviši u skoku, ali je njegov pokušaj na gol liniji zaustavio jedan igrač Hajduka. 

U 53. minutu minutu Vladimir Bogdanović je dobro centrirao, Isah je odlično skočio, ali je sa nekoliko metara prebacio gol. Posle 10 minuta najbolja šansa za domaću ekipu - Bogdanović je izbacio Aleksandra Jevtića, ovaj je izbio sam ispred golmana, ali iz idealne situacije nije uspeo da savlada Manolova.

Poslednju priliku na utakmici imao je Nikola Lazetić, koji je u 90. minutu šutirao iskosa sa ivice kaznenog prostora, ali je golman gostiju uspeo da izbaci loptu u korner.

(old_image)Navijači Zvezde su i na ovom meču vređali finansijera Hajduka Nikolu Džombu, koji im je mahao i slao poljupce.

Crvena zvezda će u sledećem kolu igrati na gostovanju protiv poslednje plasiranog Čukaričkog, dok će Hajduk dočekati OFK Beograd.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović ocenio je da je njegov tim mogao da kulski Hajduk na večerašnjoj utakmici 11. kola srpskog prvenstva pobedi ubedljivijim rezultatom od 1:0, ali i priznao da se ekipa u drugom poluvremenu stegla.

"Činjenica je da je i Hajduk imao jednu šansu u prvom poluvremenu iz koje je mogao da nas ugrozi, ali smo i mi potom imali dosta šansi da mnogo ranije rešimo pobednika. U drugom poluvremenu su se igrači ipak stegli, verovatno zbog tog niza od 10 uzastopnih pobeda, ne da se brane, ali da jednostavno žele pobedu po svaku cenu", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Petrović je rekao i da je strelac pobedničkog gola Savio odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Zvezde, dok je Aleksandru Jevtiću zamerio na propuštenoj šansi u 72. minutu kada je napadač "crveno-belih" bio sam pred golmanom Hajduka.

"Jevtić je ipak igrao povređen, barem ja mislim tako, jer je imao probleme. Solidno je radio ove nedelje i mislim da samo nije hteo da mi kaže da je povređen", kazao je trener Zvezde.

Petrovića je sa druge strane razljutilo pitanje novinara Presa da li će štoper Vujadin Savić i ubuduće igrati mnogo ofanzivnije, što se u finišu večerašnje utakmice prvi put desilo.

"Igraće ono što mu ja kažem, a tebi neću da kažem. Vi iz Presa stalno tražite neke intrige", kao je Petrović posle čega je novinar Presa napustio konferenciju, a trener Zvezde ubrzo je obrazložio svoju izjavu.

"Zašto uvek te intrige, šta je hteo da napiše, kako mi štoper igra napadača, pa da ispadne kako ja nemam pojma. To je bio njegov cilj", kazao je Petrović.

Trener Hajduka Bogdan Korak kazao je da ne može igračima da zameri na igri, ali da se protiv Zvezde u gostima ne može do boljeg rezultata kada se ne postigne gol.

"Ne znam da li bismo pobedili da je Nikola Komazec u 25. minutu postigao gol, ali bismo imali šansu barem za bod. Ali, ne mogu igračima ništa da zamerim, bio bih srećan kada bi nastavili ovako da igraju, tada ne bi bilo problema za nas", rekao je.

Korak nije želeo da komentariše ponašanje finansijera kluba Nikole Džombe, koji je kao i mnogo puta do sada, stajao ispred klupe i umesto trenera vodio ekipu.

"Ne bih o tome, nemojte me stavljati u takvu situaciju, ne zanima me šta radi moj gazda, zanima me samo kako igra ekipa. Verovatno je bilo nekih propusta, ali zaista ne razmišljam o tome", rekao je Korak. 

Rezultati:

Jagodina - Vojvodina 2:2 (2:0)
(Cilinšek 8', Vušlanjin 40'pen - Medojević 89', Stjepanović 90')

Napredak - BSK 1:2 (0:1)
(Binić 55'pen - Alivodić 39', 88')

Rad - Spartak 1:3 (1:1)
(Kaluđerović 32' - Bratić 40', Ubiparip 58', 85')

Smederevo - Čukarički 1:0 (1:0)
(Mladenović 42')

Mladi radnik - Borac 2:1 (1:0)
(Lazić 23', 81'- Mugoša 67')

Crvena zvezda - Hajduk 1:0 (1:0)
(Savio 32')

Pogledajte još