Zvezda ponovo izgubila

BEOGRAD, 7. novembra 2009. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Zagrebu od Cedevite sa 74:88 (18:18, 23:21, 17:24, 16:25) i u šestom kolu Jadranske lige pretrpeli treći uzastopni poraz, a ukupno peti u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u timu Zvezde, koji je bio oslabljen neigranjem Nemanje Bjelice, Marka Kešelja i Vuka Radivojevića, bili su Filip Videnov sa 19 i Tadija Dragićević sa 18 poena.

Zvezda, međutim, nije imala rešenja za visoke igrače domaćih Andriju Žižića i Damjana Rudeža.

Žižić je ubacio čak 30 poena, a i imao je i devet skokova, dok je Rudež postigao 26 koševa.

Cedevita je bila bolja u svim elementima igre, osim u šutu za tri poena, što Zvezdi nije bilo dovoljno za ravnopravan meč. "Crveno-beli" su imali čak 11 skokova manje od protivnika, sedam asistencija, a četiri više izgubljene lopte.

Sve to je Cedeviti, koja je meč prelomila u drugom poluvremenu, donelo i treću pobedu u debitanskoj sezoni u Jadranskoj ligi. Treneru Zvezde Acu Petroviću, sa druge strane, nove brige.

"Pobeda domaćina je potpuno zaslužena, a mi smo posle još jednog poraza u veoma teškoj situaciji. Naravno, najveća odgovornost je na treneru", kazao je trener Zvezde posle meča.

"Imali smo prilike veceras, vodili smo i po devet poena razlike, a onda pravili početnicke greške. Umesto da na to odreagujemo u drugom poluvremenu, mi smo odigrali još lošije. Tokom protekle nedelje pokušali smo neke stvari da korigujemo na treninzima, ali se to večeras nije videlo", dodao je Petrović.

Crvena zvezda: Milošević 5, Kikanović 8, Radosavljević 2, Nedović 3, Stević 4, T. Dragićević 18, Bejli 5, Videnov 19, Štimac 2, Bakić 8.

Pogledajte još