Cannibal Corpse

Najavljeni su kao ''najbrutalniji bend na svetu''. Bilo to tako ili ne, Beograđani su doživeli ''brutalan'' provod! ''Kanibali'' su prošli kroz grad...

Sledeće godine slave dvadeset godina postojanja. Album ''Kill'' je samo jedan od razloga za turneju. Srećom, zahvaljujući, kome drugom nego ''Legacy Promotion''-u, ljubitelji tvrđeg zvuka su dobili još jedan razlog da se uvuku u crne, crvene, i kožne krpice, poneki i da se ''okuju'' lancima, i dožive jedno istinsko energetsko pražnjenje!

Bilo je dobro, i potpuno pravilno da se zagrejemo uz predgrupe, holandski death metal sastav "Disavowed", i danski melodic death metal bend "Urkraft". Momci su sasvim dobro odradili svoj deo zadatka, a i publika svoj - zagrevali su se uz šutke... Ipak, većina ljudi je bila napolju, u holu, čekajući ''Kanibale''. Oni najverniji, iskoristili su priliku da u pauzi posle ''Urkraft''-a zauzmu najbolje pozicije – ispred bine! Čak su dobili i flaše sa vodom od članova ekipe, da se okrepe valjda, dok čekaju, da ne zakažu kad počne prava akcija!

A, onda su zatresle gitare, bubanj, prolomio se vrisak u publici, a pet dugokosih kanibala su zauzeli Veliku salu SKC-a svojom energijom. George "Corpsegrinder" Fisher, ex Monstrosety, vokal i centralna figura na bini, gorostas ''bez vrata''. Alex Webster na basu, Paul Mazurkiewicz na bubnjevima, Pat O'Brien i Rob Barret na gitarama.

Ubrzavaju rad srca i podižu adrenalin na nepodnošljiv nivo!

Foto: Marko Risović

Intervju sa basistom/osnivačem benda, Aleksom Vebsterom, pročitajte ovde

Pogledajte još