KAKO DA IMATE VEĆE USNE: Konačno možete imati punije usne uz ovih 5 saveta

Mnogo žena mašta o punijim usnama, a operacija uglavnom nikada nije pametno rešenje.

Rešenja, ipak, ima. Ovi saveti će vam pomoći da imate usne na kojima će vama konačno drugi zavideti.

1. Trljajte svoje usne

Nakon što operete zube četkicom, to isto uradite i svojim usnama. Uzmite suvu četkicu za zube i nežno trljajte njome površinu vaših usana. Tako ćete ukloniti mrtve ćelije sa njih, a ujedno i pojačati cirkulaciju krvi zbog koje će one biti mekše i punije.

2. Koristite olovku za usne

Ona će postati neizostavni element vašeg nesesera i vaše torbe. Važno je da pronađete boju koja odgovara vašem tenu, i vodite računa kako je nanosite na ivice vaših usana. Neka ta boja bude za nijansu jača od boje ruža koji ćete zatim naneti. Zbog kontura olovke za usne, one će biti znatno punije i primećenije.

3. Recite ne tamnim bojama

Za sve žene koje žele bujnije usne, glavni savet je da izbegavaju tamne boje. Što manje svetla ima, to površina deluje manjom, te je najpametnije da koristite svetlije nijanse.

4. Stavljajte sjaj za usne i svetlije boje

Bez obzira na to koju boju karmina nanesete, sjajevi za usne su odlični da pojačaju efekat punih usana. I to sve zahvaljujući svetlu na kojem se on reflektuje. Ipak, za punije usne je najbolje da koristite svetlije nijanse, iako će to teško pasti damama koje preferiraju tamnije crvene karmine.

5. Radite vežbe za usne

To će ojačati mišiće vašeg lica, koje inače ne koristite, a vašim usanama će dati prirodan izgled punih usana.

Zviždite - Ljudi koji sviraju duvačke instrumente imaju punije usne, jer oni već vežbaju svoje mišiće. Zviždite svoju omiljenu melodiju 3 do 5 minuta svakog dana, i videćete rezultate.

Smešite se i ljubite - Neka vaše usne budu spojene, a vi se osmehujte što više možete. Onda napravite usne u takav položaj, kao da želite nekoga da poljubite. Ostanite tako 5 sekundi, a onda se opet nasmejte. Ponavljajte ovu vežbu 20 puta.

Pomerajte usne sa jedne strane na drugu - Pritisne usne jednu o drugu i tako ih pomerajte prvo na desnu stranu, koliko god možete, a onda na levu. Ponavljajte ovu vežbu 15 puta, i ostanite na jednoj strani po 5 sekundi.

Pogledajte još