DOMAĆI FILMOVI OVE JESENI: Posle 15 godina gledaćemo film sa Lauševićem

Amanet

Film je debitantsko ostvarenje reditelja Nemanje Ćipranića i scenaristkinje Sare Radojković.

U život glavnog junaka Todora, koji živi skromno s majkom, naizgled se slučajno pojavljuje Višnja, trudna devojka kojoj očajnički treba njegova pomoć i podrška. Njihov odnos prerasta u ljubav, koja se dodatno komplikuje kada Todor odluči da povrati vezu sa svojim moćnim ocem, koji ga je napustio kad je bio dete. Kako se priča "razmotava" nameću se zapravo pitanja ko je zapravo Višnja i ko su negativci, a ko heroji, ako ih uopšte ima.

Otadžbina

"Otadžbina" se bavi životima izbeglih, prognanih,odbačenih i neprihvaćenih, i posledicama nemilosrdnog građanskog rata 90-tih na ovim prostorima. Film ”Otadžbina” je drugi deo trilogije autora Novkovića i scenariste Milene Marković započete filmom "Beli Beli Svet".


Smrdljiva bajka

Film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića. Glavne uloge tumače Žarko Laušević, Jelena Đokić i Petar Božović, a uz njih su i Bojan Žirović, Nebojša Ljubišić, Cvijeta Mesić, Nebojša Ilić, Miloš Samolov, Miloš Vlalukin, Aleksandar Đurica, Marko Gvero, Bojan Lazarov, a premijera će biti 25. novembra u Sava centru.

Izvor: Nadlanu

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.