SRBI SU BUDALE: Hoćete li i ubuduće hrliti na koncerte Bebeka i Crvene jabuke

Mnogi hrvatski umetnici, posebno muzičari, koji vole često da gostuju u Srbiji otvoreno su podržali Domoljubnu koaliciju i HDZ uoči paralamentarnih izbora.

Živopisnim likovima s muzičke scene Hrvatske kao mšto su Mišo Kovač, Mladen Grdović ili Miroslav Škoro koji su od ranije poznati kao verni HDZ fanovi, ovog puta su se pridružili i oni koji često gostuju u Srbiji gde zarađuju velike honorare.

Na Fejsbuk stranici Domoljubne koalicije objavljeno je da su, pored ostalih, HDZ podržali Željko Bebek, Dražen Žerić Žera, lider Crvene jabuke, i glumac Robert Kurbaša, ovde poznat po TV sapunicama “Ljubav u zaleđu”, “Dolina Sunca” i “Ruža vjetrova”, koje su obvdašnje televizije do besvesti emitovale građanima Srbije.

- U HDZ sam se učlanio ovog proleća. Učinio sam to jer više nisam želeo stajati sa strane i pasivno gledati šta se događa. Kao glumac smatram da će HDZ mnogo napraviti na očuvanju našeg kulturnog identiteta - objašnjava Kurbaša motive učlanjenja u HDZ, stranku koja je bila na vlasti kad je proterano 200.000 Srba i doneto niz diskriminatorskih zakona na štetu građana srpske nacionalnosti.

Pogledajte još