Najlepše Fordovo lice 2009.

Nina Kričak, sedamnaestogodišnja učenica iz Beograda, izabrana je za najlepšu među 12 finalistkinja, i predstavljaće Srbiju na svetskom izboru „Ford models Super models of the World 2009“, koji će se odrati 16. januara u Sao Paulu u Brazilu. Ninu, ukoliko uđe u top 3 očekuje potpisivanje ugovora sa agencijom "Ford" u vrednosti od 100.000 do 250.000 dolara za prvo mesto.

-Nisam očekivala pobedu, jer sam se na izbor prijavila iz zabave. Još sam u šoku i ne verujem šta mi se dešava. Još idem u gimnaziju, a o Brazilu ne razmišljam, daleko je januar - kratko je prokomentarisala novopečena lepotica Nina.

Finalistkinje su nosile modele domaćih kreatora Verice Rakočević, Dragane Ognjenović, Irene Grahovac, Dejana Despotovića, Jelene i Svetlane Proković... Dok je žiri imao pune ruke posla glasajući za najlepšu devojku, prisutni su imali prilike da vide reviju posvećenu pedesetogodišnjici lutke Barbie. 

Naši kreatori prikazali su svoje viđenje Barbike, pa su manekenke nosile duge plave perike, visoke potpetice šljaštećih boja, raskošne haljine i kapute u pink i plavoj boji, a pistom su prošetale i male manekenke, kao i jedan Ken.

Tradicionalno su dodeljene i "Ličnosti od stila" kao deo kampanje za Lifestyle. Svetska šampionka Nađa Higl ponela je laskavu titulu „Mlada ličnost od stila“. Ivana Peters iz grupe Negativ ponela je titulu „Ličnost od stila u muzici“. „Mladi tim od stila“ su košarkaši Partizana, a titulu je primio njihov predsednik Predrag Danilović. 

Za "Muškarca od stila" izabran je Ivan Tasovac, a "Žena od stila" je Milica Delević – direktorka Vladine kancelarije za evropske integracije.

Tekst:Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još