U POTRAZI ZA ORGAZMOM: Evo zašto ne možete da svršite

A ovo su razlozi zbog kojih nikako da stoprocentno uživate u seksu.

1. Trudite se da ga doživite prebrzo

Ženskom telu je potrebno 20 minuta da se dovoljno zagreje i doživi orgazam, a vi mislite da to može da se dogoditi za samo nekoliko minuta. To možda jeste tačno kada su muškarci u pitanju, ali ženama je za to potrebno mnogo više vremena.

2. Pod stresom ste

Imate puno obaveza i posao vam je često na prvom mestu. Dokle god ste opterećeni poslom i brigama, teško da ćete se opustiti i uživati u seksualnom vrhuncu.

3. Ne osećate se dobro u svojoj koži

Niste zadovoljni svojim izgledom, i to i te kako utiče na vas. Ukoliko mislite na to kako imate viška kilograma, ili na celulit koji vam se upravo pojavio, zaboravite na orgazam.

4. Očekujete od partnera da sve sam shvati

Problem je u tome što ni vi sami niste utvrdili šta vam to najviše prija. Tako verovatno pritiskate svog partnera da sam otkrije šta vam pruža zadovoljstvo. Umesto toga, istražujte svoje telo, samozadovoljavajte se i saznajte na koje načine možete da postignete seksualno zadovoljstvo.

5.Previše se trudite

Više se fokusirate na destinaciju, nego na samo putovanje. Niste dovoljno opušteni i ne uživate u momentu. Seks može biti zadovoljstvo i bez orgazma, zato ne mislite na sam kraj i opustite se uz ritam koji vama najviše odgovara.

Pogledajte još