Pobede Arsenala, Totenhema i Vile, Sitiju samo bod

BEOGRAD, 7. novembra 2009. (Beta-AP) - Fudbaleri Arsenaal ubedljivo su u gostima pobedili Vulverhempton sa 4:1 i barem do sutra preuzeli drugo mesto na tabeli engleskog prvenstva.

Posao na utakmici 12. kola Premijer lige Arsenalu su znatno olakšali i domaći igrači, posebno Ronald Zubar i Džodi Kredok, strelci autogolova kojima su "tobdžije" povele sa 2:0. Vulvse su dokusurili golovi Andreja Aršavina i Seska Fabregasa.

Kredok je do kraja meča uspeo samo da se iskupi za autogol i postigne utešni pogodak za Vulvse.

Arsenal sada ima 25 bodova, koliko i trećeplasirani Mančester junajted, koji će sutra u derbiju kola igrati sa Čelsijem, trenutnim liderom šampionata. Čelsi trenutno ima 27 bodova.

Četvrti je sa 22 boda Totenhem Robija Kina i Toma Hadlstona sa 2:0 savladao Sanderlend, koji je pri zaostatku od 0:1 imao priliku da sa penala dođe do izjednačenja, ali je bivši napadač "pevaca" Daren Bent propustio šansu.

Bod manje od Totenhema sakupila je Aston Vila, koja je deklasirala Bolton sa 5:1, a mogla je i do ubedljivije pobede, ali kao i Sanderlend nije iskoristila jedanaesterac.

Mančester siti je pao na šesto mesto, pošto je kao domaćin Barnliju igrao nerešeno 3:3 i peti put uzastopce u Premijer ligi osvojio samo bod.

Siti je u duelu sa Barnlijem gubio sa 0:2, potom preokrenuo rezultat i poveo sa 3:2, da bi Kevin Mekdonald u 87. minutu postavio konačan rezultat i tim iz Mančestera sprečio da zabeleži prvu pobedu još od septembra.

Blekburn je savladao Portsmut sa 3:1 i pobegao iz zone ispadanja.

Pogledajte još