NE ODVAJAJTE SE OD KIŠOBRANA: Oblaci i kiša, a evo kada konačno raste temperatura

Duvaće slab i umeren vetar, a u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno jak. Jutarnja temperatura kretaće se od devet do 12, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni Celzijusa.

I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i svežije, povremeno s slabom, kratkotrajnom kišom. Duvaće umeren vetar, a temperatura će biti bez većeg kolebanja od 10 do 12 stepeni.

U Srbiji će u sredu biti malo i umereno oblačno, a samo ponegde, uglavnom ujutro, moguća je slaba, krakotrajna kiša. Jutarnja temperatura biće u padu, a dnevna bez bitnije promene.

Tokom noći između srede i četvrtka očekuje se naoblačenje najpre u južnim, a zatim i centralnim krajevima, mestimično s kišom.

U petak će u centralnim i južnim delovima zemlje biti pretežno oblačno, mestimično s kišom i tendencijom prestanka padavina. Na severu će biti suvo sa dužim sunčanim intervalima.

Od subote preovlađivaće sunčano vreme i temperatura u postepenom porastu.

Biometeorološka prognoza za utorak, 20. oktobar, 2015. godine:

Očekivana biometeorološka situacija imaće nepovolјan uticaj na sve hronične bolesnike, a posebna opreznost savetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti jače izražene.

Izvor: b92.net

Pogledajte još